stdClass Object ( [id] => 1384338 [title] => Oko nje su se lomila koplja. Zvali su je Mađari, ne daju je Srbi, a ona trenira na ASK-u: ‘Split mi je čaroban grad‘ [alias] => oko-nje-su-se-lomila-koplja-zvali-su-je-madari-ne-daju-je-srbi-a-ona-trenira-na-ask-u-split-mi-je-caroban-grad [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

- Već nekoliko godina, od 2019., pripreme odrađujemo u Splitu. Baš su odlični uvjeti, stadion je u dobrom stanju i možemo vani bacati koplje. Zaletište je dobro. Možemo napraviti sve što isplaniramo i to je najbitnije u pripremama. Uz to, i vrijeme je lijepo – počela je atletičarka Adriana Vilagoš, koja nastupa za Srbiju.

I da, dobro ste pročitali, pohvalila je uvjete na ASK-u ova 20-godišnja djevojka oko koje su se lomila koplja. Malo su je na svoju stranu vukli Mađari i to u dvoranu kao rukometašicu, ali ona je na kraju završila kao kopljašica pod zastavom Srbije. Njene države, kako nam je kasnije i sama potvrdila. Što se tiče sporta, svakako nije pogriješila jer tek je napunila 20, a već je viceprvakinja Europe. Na EP u Münchenu prije dvije godine, tada još kao juniorka među seniorkama, bacila je 62.01 metra i najavila kako će uspješno preskočiti onu najtežu stepenicu u karijeri svakog sportaša. Prelazak iz mlađih kategorija u one "prave vode".

Na Parku mladeži se spremate za Olimpijske igre, kako ide?

- Zadovoljna sam, dobro sam otvorila sezonu. Iako sam bila samo na dva natjecanja i još me čekaju par njih do Europskog prvenstva koje je u lipnju. Poslije Rima planiramo još na nekoliko njih do Olimpijskih igara. Nemam normu, ali nedostaje mi još malo pa se nadam da ću je uspjeti uhvatiti.

I uistinu je blizu najvećeg sportskog natjecanja simpatična i vedra Adriana. U predgrađu je Pariza s bačenih 62.01 metra na nedavnom mitingu u Srbiji, ali ako i ne baci 64, ima drugog načina.

- "Road to Paris" je lista s kojeg ide 30 atletičarki u mojoj disciplini. Na vrhu su one koje su već ostvarile normu, a dalje se poredak radi po rezultatima, s tim da neki mitinzi nose više bodova. Trenutno sam 17, a nadam se da ću se malo pomaknuti prema gore. Prošle sezone sam u lipnju i srpnju imala malo lošije rezultate, a i to mi je ušlo u zbroj, pa sam zbog toga tako nisko.

---

image
Andrej Isakovic/Afp
---

Loše za vas je sve ispod 60 metara?

- Ha-ha, pa može se reći.

Vi ste među najmlađima na spomenutom poretku?

- Da, ovo mi je prva godina u seniorskim vodama, iako sam još uvijek mlađa seniorka.

Uvijek je težak taj prijelaz iz mlađih kategorija u seniorske vode, ali vi ste to već preskočili?

- Istina, u bilo kojem sportu, tako i atletici. Bio je težak taj period, kad sam još bila juniorka a natjecala se s najboljim seniorkama u Europi. Nadam se da ću s godinama dobiti još iskustva i biti bolja.

Žena, majka, kraljica

Majka Đerđe vam je trenerica. Je li vam to dobro ili?

- Pozitivno je što me poznaje i zna kako ću reagirati pa samim time i ona se zna postaviti. Kad sam umorna na treningu, a trebala bi baciti još jednom, ali ona razumije da ne mogu. Uz to, samo gleda moje interese. I u mlađim uzrastima sam imala dobre rezultate, ali mama nije željela da budem dobra samo tada, spremala me za seniorske dane. Mislila je na moje zdravlje i prilagođavala treninge mojim godinama, a ne rezultatima.

Ali ima i loših strana...

- Bude ih, nekad nakon lošeg bacanja kad dođete doma. Onda vam je ta trenerica sa stadiona – mama.

Je li za stolom zabranjeno pričati o atletici?

- Nije. Nama je to od početka neka obiteljska stvar. Puno smo zajedno radile i pričale o sportu, mama je jako puno truda uložila u mene. U početku je radila dva posla, u tužiteljstvu i kao trenerica, pa bi doma još dodatno učila, jer nije bilo nikoga tko bi radio sa mnom.

Kakvo je stanje s ozljedama?

- Imala sam davno prije problema s nogom, a onda me mučilo rame i lakat. Dugo smo pokušale otkriti u čemu je problem, radili smo magnet koji su u Srbiji pogrešno očitali i tako postavili krivu dijagnozu. Na kraju smo išli kod doktora u Italiju, koji nam je otkrio kako ligament nije pukao već je slab, pa sam ga morala jačati. Uopće se nije radilo o tako velikoj ozljedi, ali nismo na vrijeme ispravno reagirali. I s ramenom sam imala problema, pa sam nakon Svjetskog prvenstva u Budimpešti samo radila vježbe istezanja za rame i jačanja za lakat.

Kad ste onda opet krenuli bacati?

- U siječnju ove godine. Trenutno ne osjećam veliku bol, može se reći da mogu bacati normalno, što nisam mogla prošle sezone. Povremeno se javi nakon treninga, ali prođe brzo.

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Studiram, upisala sam Kineziološki fakultet u Novom Sadu. Tako da osim učenja, volim gledati serije i čitati. Imam određene autore koji su mi dragi, ali nemam najdražu knjigu. To bude neka laka literatura, nije vezano za atletiku.

---

image

Adriana je do europskog srebra stigla kao 18-godišnjakinja na EP u Munchenu 2022. godine.

Andrej Isakovic/Afp
---

Je li teško na fakultetu?

- Na početku je bilo, zbog promjene. Imala sam određeni ritam u školi, a na faksu je to drugačije. Puno sam bila i odsutna, a bilo mi je i zahtjevno zbog jezika. Srednju školu sam završila na mađarskom, što mi je i materinji jezik, a na fakultetu se jasno predaje na srpskom. Ali sve za sada stižem...

Pratite li nešto od drugih sportova u slobodno vrijeme, ili?

- Volim rukomet, a nogomet mi je iskreno... dosadan, ha-ha. Kod tenisa pogledam samo rezultat, malo mi je dugačko pratiti cijeli meč.

Kad smo kod rukometa, u tom sportu su vas željeli Mađari?

- Bila je u igri jako dobra rukometna škola u Mađarskoj, nacionalna akademija. I bila sam tamo, taj centar je baš fantastičan. Vrhunski. Kompleks izgleda kao u nekom filmu. Zvali su me već u mom osmom razredu da idemo tamo, bilo je to jako ozbiljno, jer oni jako ulažu u sport već od mlađih uzrasta.

Ipak se niste odlučili za to?

- Bila je ta opcija, kao i ona u Srbiji. Išla sam na trening kampu za pionirsku reprezentaciju, ali morala sam odabrati između atletike i rukometa. Jasno je da se ne možete profesionalnog baviti s dva sporta na visokom nivou.

Kako je odabir pao na atletiku?

- Razmišljala sam par dana, ali znala sam što ću odabrati i da mi neće biti žao. U atletici sam od početka imala snove da bacam daleko i da budem dobra, ali rukomet sam samo voljela igrati. I danas mislim da je to lijepo sport, ali nisam se nikad mogla zamisliti u nekom klubu kao profesionalka.

Zašto koplje?

- Uh, to je duga priča, ha-ha, ali ukratko... Profesor tjelesnog me upitao hoću li na jednom natjecanju bacati vortex, jer sam imala jak šut u rukometu. To se baca u mlađim kategorijama kao poddisciplina koplja. Nikad nisam to ni vidjela, a izgledala mi je kao igračka. Bila sam dobra i odlučila sam da pored rukometa bacam, pa sam se tako počela spremati za državno prvenstvo. Rezultati su dolazili, svaki put sam bacala sve dalje i dalje. To se baca do 14 godina, a ja nisam imala ni klub, ni koplje. Natjecala sam se za Sentu, iako sam ja sam iz sela Mali Iđoš pa sam trenirala kod kuće.

‘Srbija je moja država‘

Koplje je iznimno zahtjevna tehnička disciplina...

- To sam shvatila, jer u početku nije išlo lako. Vortex kako izbacite, ono tako i leti, a koplje nije tako.

Nije bas slušalo?

- Da, stalno sam se udarala s njim u početku, u glavu ili leđa.

Bilo je grublje od rukometa?

- Ha-ha, moglo bi se tako reći. No, s obzirom na tehniku, bacala sam solidno te prve godine. Ako samo jedan segment pogriješim, vidi se na metrima. Tako smo počeli, a tehnika je išla onda na bolje.

Imate li rituale prije natjecanja?

- Da, jako puno njih! Od momenta kako ustajem, što jedem, koliko prije se zagrijavam i što radim, što slušam. Prije natjecanja mi je najdraže jesti zobenu kašu s preljevom od malina s proteinima, medom i kikiriki maslacom.

Koje su pjesme na playlisti?

- Mijenjaju se. Prije dvije godine su bile strane pjesme, ali prošle godine me nije išlo pa sam promijenila. Sada slušam domaće- mađarske i srpske, koje razumijem.

Što se tiče prehrane, je li to najteži trening, onaj u kuhinji?

- Da, od prošle godine sam krenula raditi s nutricionistom pa više pazim na prehranu i unos suplemenata. Mogu jesti što hoću, ali umjereno. No, pokušavam se pridržavati jer se onda osjećam bolje. Smatram da sam dala tako dala više za rezultat koji hoću postići. Naravno, nekad se opustim...

Je li bilo opcija nastupati za neku drugu državu?

- Nije. Nisam imala nikad tu želju. Ja sam Mađarica iz Vojvodine, iz Srbije i to je moja država, tako sam se uvijek osjećala.

Postali ste stalni gost u Splitu, dakle lijepo vam je tu?

- Prvi put sam ovdje bila davno sa Sportskim igrama mladih i od tada mi je Split bio neki čaroban grad. Svake godine kad se vraćamo, bude nam lijepo, volimo ovaj grad, more, a dolazimo u periodima kad je mirno i ljudi su uvijek ugodni. 

---

image

Dijamanta liga, Chorzow, 2023. godine.

Foto Olimpik/Nurphoto Via Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => viceprvakinja europe [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => viceprvakinja europe 2 0 8274 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-25 11:09:12 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Iva Majić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-28 10:59:41 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-04-28 05:49:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Oko nje su se lomila koplja. Zvali su je Mađari, ne daju je Srbi, a ona trenira na ASK-u: 'Split mi je čaroban grad' page_title=Oko nje su se lomila koplja. Zvali su je Mađari, ne daju je Srbi, a ona trenira na ASK-u: 'Split mi je čaroban grad' [metakey] => Adriana Vilagoš, ASK , Park mladeži, Olimpijske igre, Srbija, Vojvodina, atletika, Pariz, road to paris [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998915.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998960.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998914.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998916.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Andrej Isakovic\/Afp","Foto Olimpik\/Nurphoto Via Afp","Andrej Isakovic\/Afp","Andrej Isakovic\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Dijamanta liga,\u00a0Chorzow, 2023. godine.<\/p>","","

Adriana je do europskog srebra stigla kao 18-godi\u0161njakinja na EP u Munchenu 2022. godine.<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x682","hd_26998915_1920.jpg":"1920x1080","k_26998915_1280.jpg":"1280x1280","k_26998915_1024.jpg":"1024x1024","k_26998915_640.jpg":"640x640","k_26998915_480.jpg":"480x480","k_26998915_340.jpg":"340x340","k_26998915_220.jpg":"220x220","o_26998915_1280.jpg":"1280x852","o_26998915_1024.jpg":"1024x682","o_26998915_640.jpg":"640x426","o_26998915_480.jpg":"480x319","o_26998915_340.jpg":"340x226","o_26998915_220.jpg":"220x146","h_26998915_1280.jpg":"1280x854","h_26998915_1024.jpg":"1024x683","h_26998915_640.jpg":"640x427","h_26998915_480.jpg":"480x320","h_26998915_340.jpg":"340x227","h_26998915_220.jpg":"220x147","pp_26998915_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998915_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998915_640.jpg":"640x814","pp_26998915_480.jpg":"480x611","pp_26998915_340.jpg":"340x432","pp_26998915_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x698","hd_26998960_1920.jpg":"1920x1080","k_26998960_1280.jpg":"1280x1280","k_26998960_1024.jpg":"1024x1024","k_26998960_640.jpg":"640x640","k_26998960_480.jpg":"480x480","k_26998960_340.jpg":"340x340","k_26998960_220.jpg":"220x220","o_26998960_1280.jpg":"1280x872","o_26998960_1024.jpg":"1024x698","o_26998960_640.jpg":"640x436","o_26998960_480.jpg":"480x327","o_26998960_340.jpg":"340x231","o_26998960_220.jpg":"220x149","h_26998960_1280.jpg":"1280x854","h_26998960_1024.jpg":"1024x683","h_26998960_640.jpg":"640x427","h_26998960_480.jpg":"480x320","h_26998960_340.jpg":"340x227","h_26998960_220.jpg":"220x147","pp_26998960_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998960_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998960_640.jpg":"640x814","pp_26998960_480.jpg":"480x611","pp_26998960_340.jpg":"340x432","pp_26998960_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26998914_1920.jpg":"1920x1080","k_26998914_1280.jpg":"1280x1280","k_26998914_1024.jpg":"1024x1024","k_26998914_640.jpg":"640x640","k_26998914_480.jpg":"480x480","k_26998914_340.jpg":"340x340","k_26998914_220.jpg":"220x220","o_26998914_1280.jpg":"1280x852","o_26998914_1024.jpg":"1024x682","o_26998914_640.jpg":"640x426","o_26998914_480.jpg":"480x319","o_26998914_340.jpg":"340x226","o_26998914_220.jpg":"220x146","h_26998914_1280.jpg":"1280x854","h_26998914_1024.jpg":"1024x683","h_26998914_640.jpg":"640x427","h_26998914_480.jpg":"480x320","h_26998914_340.jpg":"340x227","h_26998914_220.jpg":"220x147","pp_26998914_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998914_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998914_640.jpg":"640x814","pp_26998914_480.jpg":"480x611","pp_26998914_340.jpg":"340x432","pp_26998914_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26998916_1920.jpg":"1920x1080","k_26998916_1280.jpg":"1280x1280","k_26998916_1024.jpg":"1024x1024","k_26998916_640.jpg":"640x640","k_26998916_480.jpg":"480x480","k_26998916_340.jpg":"340x340","k_26998916_220.jpg":"220x220","o_26998916_1280.jpg":"1280x852","o_26998916_1024.jpg":"1024x682","o_26998916_640.jpg":"640x426","o_26998916_480.jpg":"480x319","o_26998916_340.jpg":"340x226","o_26998916_220.jpg":"220x146","h_26998916_1280.jpg":"1280x854","h_26998916_1024.jpg":"1024x683","h_26998916_640.jpg":"640x427","h_26998916_480.jpg":"480x320","h_26998916_340.jpg":"340x227","h_26998916_220.jpg":"220x147","pp_26998916_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998916_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998916_640.jpg":"640x814","pp_26998916_480.jpg":"480x611","pp_26998916_340.jpg":"340x432","pp_26998916_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38328011 Threads: 3 Questions: 7093137409 Slow queries: 3299213 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608228801 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/ostalo/oko-nje-su-se-lomila-koplja-zvali-su-je-madari-ne-daju-je-srbi-a-ona-trenira-na-ask-u-split-mi-je-caroban-grad-1384338 [printLink] => /sport/ostalo/oko-nje-su-se-lomila-koplja-zvali-su-je-madari-ne-daju-je-srbi-a-ona-trenira-na-ask-u-split-mi-je-caroban-grad-1384338?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 471369 [name] => Adriana Vilagoš [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => adriana-vilagos [link] => /tag/adriana-vilagos ) [1] => stdClass Object ( [id] => 498677 [name] => ASK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ask [link] => /tag/ask ) [2] => stdClass Object ( [id] => 473077 [name] => Park mladeži [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => park-mladezi [link] => /tag/park-mladezi ) [3] => stdClass Object ( [id] => 288591 [name] => Olimpijske igre [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => olimpijske-igre [link] => /tag/olimpijske-igre ) [4] => stdClass Object ( [id] => 399013 [name] => Srbija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srbija [link] => /tag/srbija ) [5] => stdClass Object ( [id] => 446513 [name] => Vojvodina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vojvodina [link] => /tag/vojvodina ) [6] => stdClass Object ( [id] => 277432 [name] => Atletika [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => atletika [link] => /tag/atletika ) [7] => stdClass Object ( [id] => 679336 [name] => Pariz [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pariz [link] => /tag/pariz ) [8] => stdClass Object ( [id] => 756821 [name] => road to paris [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-25 13:26:17 [main_article_id] => 0 [alias] => road-to-paris [link] => /tag/road-to-paris ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => viceprvakinja europe [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Oko nje su se lomila koplja. Zvali su je Mađari, ne daju je Srbi, a ona trenira na ASK-u: ‘Split mi je čaroban grad‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-02-12-10-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998915.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Andrej Isakovic/Afp [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998915.jpg [title] => Andrej Isakovic/Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998960.jpg [title] =>

Dijamanta liga, Chorzow, 2023. godine.

Foto Olimpik/Nurphoto Via Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998914.jpg [title] => Andrej Isakovic/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998916.jpg [title] =>

Adriana je do europskog srebra stigla kao 18-godišnjakinja na EP u Munchenu 2022. godine.

Andrej Isakovic/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

- Već nekoliko godina, od 2019., pripreme odrađujemo u Splitu. Baš su odlični uvjeti, stadion je u dobrom stanju i možemo vani bacati koplje. Zaletište je dobro. Možemo napraviti sve što isplaniramo i to je najbitnije u pripremama. Uz to, i vrijeme je lijepo – počela je atletičarka Adriana Vilagoš, koja nastupa za Srbiju.

I da, dobro ste pročitali, pohvalila je uvjete na ASK-u ova 20-godišnja djevojka oko koje su se lomila koplja. Malo su je na svoju stranu vukli Mađari i to u dvoranu kao rukometašicu, ali ona je na kraju završila kao kopljašica pod zastavom Srbije. Njene države, kako nam je kasnije i sama potvrdila. Što se tiče sporta, svakako nije pogriješila jer tek je napunila 20, a već je viceprvakinja Europe. Na EP u Münchenu prije dvije godine, tada još kao juniorka među seniorkama, bacila je 62.01 metra i najavila kako će uspješno preskočiti onu najtežu stepenicu u karijeri svakog sportaša. Prelazak iz mlađih kategorija u one "prave vode".

Na Parku mladeži se spremate za Olimpijske igre, kako ide?

- Zadovoljna sam, dobro sam otvorila sezonu. Iako sam bila samo na dva natjecanja i još me čekaju par njih do Europskog prvenstva koje je u lipnju. Poslije Rima planiramo još na nekoliko njih do Olimpijskih igara. Nemam normu, ali nedostaje mi još malo pa se nadam da ću je uspjeti uhvatiti.

I uistinu je blizu najvećeg sportskog natjecanja simpatična i vedra Adriana. U predgrađu je Pariza s bačenih 62.01 metra na nedavnom mitingu u Srbiji, ali ako i ne baci 64, ima drugog načina.

- "Road to Paris" je lista s kojeg ide 30 atletičarki u mojoj disciplini. Na vrhu su one koje su već ostvarile normu, a dalje se poredak radi po rezultatima, s tim da neki mitinzi nose više bodova. Trenutno sam 17, a nadam se da ću se malo pomaknuti prema gore. Prošle sezone sam u lipnju i srpnju imala malo lošije rezultate, a i to mi je ušlo u zbroj, pa sam zbog toga tako nisko.

---

image
Andrej Isakovic/Afp
---

Loše za vas je sve ispod 60 metara?

- Ha-ha, pa može se reći.

Vi ste među najmlađima na spomenutom poretku?

- Da, ovo mi je prva godina u seniorskim vodama, iako sam još uvijek mlađa seniorka.

Uvijek je težak taj prijelaz iz mlađih kategorija u seniorske vode, ali vi ste to već preskočili?

- Istina, u bilo kojem sportu, tako i atletici. Bio je težak taj period, kad sam još bila juniorka a natjecala se s najboljim seniorkama u Europi. Nadam se da ću s godinama dobiti još iskustva i biti bolja.

Žena, majka, kraljica

Majka Đerđe vam je trenerica. Je li vam to dobro ili?

- Pozitivno je što me poznaje i zna kako ću reagirati pa samim time i ona se zna postaviti. Kad sam umorna na treningu, a trebala bi baciti još jednom, ali ona razumije da ne mogu. Uz to, samo gleda moje interese. I u mlađim uzrastima sam imala dobre rezultate, ali mama nije željela da budem dobra samo tada, spremala me za seniorske dane. Mislila je na moje zdravlje i prilagođavala treninge mojim godinama, a ne rezultatima.

Ali ima i loših strana...

- Bude ih, nekad nakon lošeg bacanja kad dođete doma. Onda vam je ta trenerica sa stadiona – mama.

Je li za stolom zabranjeno pričati o atletici?

- Nije. Nama je to od početka neka obiteljska stvar. Puno smo zajedno radile i pričale o sportu, mama je jako puno truda uložila u mene. U početku je radila dva posla, u tužiteljstvu i kao trenerica, pa bi doma još dodatno učila, jer nije bilo nikoga tko bi radio sa mnom.

Kakvo je stanje s ozljedama?

- Imala sam davno prije problema s nogom, a onda me mučilo rame i lakat. Dugo smo pokušale otkriti u čemu je problem, radili smo magnet koji su u Srbiji pogrešno očitali i tako postavili krivu dijagnozu. Na kraju smo išli kod doktora u Italiju, koji nam je otkrio kako ligament nije pukao već je slab, pa sam ga morala jačati. Uopće se nije radilo o tako velikoj ozljedi, ali nismo na vrijeme ispravno reagirali. I s ramenom sam imala problema, pa sam nakon Svjetskog prvenstva u Budimpešti samo radila vježbe istezanja za rame i jačanja za lakat.

Kad ste onda opet krenuli bacati?

- U siječnju ove godine. Trenutno ne osjećam veliku bol, može se reći da mogu bacati normalno, što nisam mogla prošle sezone. Povremeno se javi nakon treninga, ali prođe brzo.

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Studiram, upisala sam Kineziološki fakultet u Novom Sadu. Tako da osim učenja, volim gledati serije i čitati. Imam određene autore koji su mi dragi, ali nemam najdražu knjigu. To bude neka laka literatura, nije vezano za atletiku.

---

image

Adriana je do europskog srebra stigla kao 18-godišnjakinja na EP u Munchenu 2022. godine.

Andrej Isakovic/Afp
---

Je li teško na fakultetu?

- Na početku je bilo, zbog promjene. Imala sam određeni ritam u školi, a na faksu je to drugačije. Puno sam bila i odsutna, a bilo mi je i zahtjevno zbog jezika. Srednju školu sam završila na mađarskom, što mi je i materinji jezik, a na fakultetu se jasno predaje na srpskom. Ali sve za sada stižem...

Pratite li nešto od drugih sportova u slobodno vrijeme, ili?

- Volim rukomet, a nogomet mi je iskreno... dosadan, ha-ha. Kod tenisa pogledam samo rezultat, malo mi je dugačko pratiti cijeli meč.

Kad smo kod rukometa, u tom sportu su vas željeli Mađari?

- Bila je u igri jako dobra rukometna škola u Mađarskoj, nacionalna akademija. I bila sam tamo, taj centar je baš fantastičan. Vrhunski. Kompleks izgleda kao u nekom filmu. Zvali su me već u mom osmom razredu da idemo tamo, bilo je to jako ozbiljno, jer oni jako ulažu u sport već od mlađih uzrasta.

Ipak se niste odlučili za to?

- Bila je ta opcija, kao i ona u Srbiji. Išla sam na trening kampu za pionirsku reprezentaciju, ali morala sam odabrati između atletike i rukometa. Jasno je da se ne možete profesionalnog baviti s dva sporta na visokom nivou.

Kako je odabir pao na atletiku?

- Razmišljala sam par dana, ali znala sam što ću odabrati i da mi neće biti žao. U atletici sam od početka imala snove da bacam daleko i da budem dobra, ali rukomet sam samo voljela igrati. I danas mislim da je to lijepo sport, ali nisam se nikad mogla zamisliti u nekom klubu kao profesionalka.

Zašto koplje?

- Uh, to je duga priča, ha-ha, ali ukratko... Profesor tjelesnog me upitao hoću li na jednom natjecanju bacati vortex, jer sam imala jak šut u rukometu. To se baca u mlađim kategorijama kao poddisciplina koplja. Nikad nisam to ni vidjela, a izgledala mi je kao igračka. Bila sam dobra i odlučila sam da pored rukometa bacam, pa sam se tako počela spremati za državno prvenstvo. Rezultati su dolazili, svaki put sam bacala sve dalje i dalje. To se baca do 14 godina, a ja nisam imala ni klub, ni koplje. Natjecala sam se za Sentu, iako sam ja sam iz sela Mali Iđoš pa sam trenirala kod kuće.

‘Srbija je moja država‘

Koplje je iznimno zahtjevna tehnička disciplina...

- To sam shvatila, jer u početku nije išlo lako. Vortex kako izbacite, ono tako i leti, a koplje nije tako.

Nije bas slušalo?

- Da, stalno sam se udarala s njim u početku, u glavu ili leđa.

Bilo je grublje od rukometa?

- Ha-ha, moglo bi se tako reći. No, s obzirom na tehniku, bacala sam solidno te prve godine. Ako samo jedan segment pogriješim, vidi se na metrima. Tako smo počeli, a tehnika je išla onda na bolje.

Imate li rituale prije natjecanja?

- Da, jako puno njih! Od momenta kako ustajem, što jedem, koliko prije se zagrijavam i što radim, što slušam. Prije natjecanja mi je najdraže jesti zobenu kašu s preljevom od malina s proteinima, medom i kikiriki maslacom.

Koje su pjesme na playlisti?

- Mijenjaju se. Prije dvije godine su bile strane pjesme, ali prošle godine me nije išlo pa sam promijenila. Sada slušam domaće- mađarske i srpske, koje razumijem.

Što se tiče prehrane, je li to najteži trening, onaj u kuhinji?

- Da, od prošle godine sam krenula raditi s nutricionistom pa više pazim na prehranu i unos suplemenata. Mogu jesti što hoću, ali umjereno. No, pokušavam se pridržavati jer se onda osjećam bolje. Smatram da sam dala tako dala više za rezultat koji hoću postići. Naravno, nekad se opustim...

Je li bilo opcija nastupati za neku drugu državu?

- Nije. Nisam imala nikad tu želju. Ja sam Mađarica iz Vojvodine, iz Srbije i to je moja država, tako sam se uvijek osjećala.

Postali ste stalni gost u Splitu, dakle lijepo vam je tu?

- Prvi put sam ovdje bila davno sa Sportskim igrama mladih i od tada mi je Split bio neki čaroban grad. Svake godine kad se vraćamo, bude nam lijepo, volimo ovaj grad, more, a dolazimo u periodima kad je mirno i ljudi su uvijek ugodni. 

---

image

Dijamanta liga, Chorzow, 2023. godine.

Foto Olimpik/Nurphoto Via Afp
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Andrej Isakovic/Afp Foto Olimpik/Nurphoto Via Afp Andrej Isakovic/Afp Andrej Isakovic/Afp
Foto Olimpik/Nurphoto Via Afp

Dijamanta liga, Chorzow, 2023. godine.

Andrej Isakovic/Afp

Adriana je do europskog srebra stigla kao 18-godišnjakinja na EP u Munchenu 2022. godine.

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/oko-nje-su-se-lomila-koplja-zvali-su-je-madari-ne-daju-je-srbi-a-ona-trenira-na-ask-u-split-mi-je-caroban-grad-1384338 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f4d8f1f7eb4a46494670b93bb4be90acf362c50e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Oko+nje+su+se+lomila+koplja.+Zvali+su+je+Ma%C4%91ari%2C+ne+daju+je+Srbi%2C+a+ona+trenira+na+ASK-u%3A+%E2%80%98Split+mi+je+%C4%8Daroban+grad%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Foko-nje-su-se-lomila-koplja-zvali-su-je-madari-ne-daju-je-srbi-a-ona-trenira-na-ask-u-split-mi-je-caroban-grad-1384338 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Foko-nje-su-se-lomila-koplja-zvali-su-je-madari-ne-daju-je-srbi-a-ona-trenira-na-ask-u-split-mi-je-caroban-grad-1384338 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => viceprvakinja europe [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Ostaloviceprvakinja europe

Oko nje su se lomila koplja. Zvali su je Mađari, ne daju je Srbi, a ona trenira na ASK-u: ‘Split mi je čaroban grad‘

Piše Iva Majić
28. travnja 2024. - 07:49

- Već nekoliko godina, od 2019., pripreme odrađujemo u Splitu. Baš su odlični uvjeti, stadion je u dobrom stanju i možemo vani bacati koplje. Zaletište je dobro. Možemo napraviti sve što isplaniramo i to je najbitnije u pripremama. Uz to, i vrijeme je lijepo – počela je atletičarka Adriana Vilagoš, koja nastupa za Srbiju.

I da, dobro ste pročitali, pohvalila je uvjete na ASK-u ova 20-godišnja djevojka oko koje su se lomila koplja. Malo su je na svoju stranu vukli Mađari i to u dvoranu kao rukometašicu, ali ona je na kraju završila kao kopljašica pod zastavom Srbije. Njene države, kako nam je kasnije i sama potvrdila. Što se tiče sporta, svakako nije pogriješila jer tek je napunila 20, a već je viceprvakinja Europe. Na EP u Münchenu prije dvije godine, tada još kao juniorka m...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 04:12