Zadar, grad koji se mora posjetiti, sljedeća je stanica na gastronomskom putovanju britanskoga MasterChef-a Dhruv Bakera. Crkva Sv. Donata, glavna ulica Kalelarga, lokalna tržnica, nezaobilazne Morske orgulje, fascinantni glazbeni instrument koji odražava "raspoloženje" mora, kao i luksuzni Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, samo su neke od lokacija koje Baker posjećuje - doznajemo iz Filmskog ureda Zadar.
Zajedno sa svojom suvoditeljicom, Rajanom Radosavljev, u hotelu uživa u rižotu od sipe sa škampima, Jakobovim kapicama, šparogama i paškim sirom, a nakratko se opušta i u njihovom spa centru. Na Morskim orguljama, uz suvoditeljicu Adrijanu Dejanović, pridružuje mu se i Petra Gerić, chef Zepter International, koja ga upoznaje sa cijelom paletom izvrsnih jela od morskih plodova. Njihova harmonija najbolje dolazi do izražaja na zajedničkom kuhanju dva jela na instalaciji `Pozdrav suncu'.
Nakon Zadra g. Baker kreće prema gradu Ninu u kojem posjećuje kip Grgura Ninskog, kip kneza Branimira, solanu, kao i crkvu Sv. Križa, najmanju katedralu na svijetu ispred koje priprema rižoto od divljih šparoga i ovčjeg sira. Ova je gastro avantura bila zaokružena posjetom magarećoj farmi u Vinjercu, gdje su chef Petra Gerić i MasterChef Dhruv Baker pripravili svježi smoothie od magarećeg mlijeka, jagoda, rogača, kakaa i badema.
Gastronomsku seriju Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju snimala je zagrebačka produkcijska kuća MAK Production. Prikazuje se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) svake srijede s početkom u 21, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.
Redatelj: Deni Husta
Producenti: Deni Husta i Edvard Hudi
Izvršni producent: Tadija Kolovrat
Od početka njegove karijere koja je započela pobjedom na britanskom Masterchef-u 2010., Dhruva Bakera prate sami superlativi. Rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio u svoju kuharicu Spice u kojoj gospodin Baker predstavlja i svoju kartu okusa. Upravo su začini, naime, bili najzaslužniji za Dhruvovu pobjedu na britanskom MasterChefu čije je finale putem malih ekrana pratilo sedam milijuna otočana, a jedan od britanskih kulinarskih autoriteta, a ujedno i član žirija MasterChef-a, Gregg Wallace, `našeg' je Dhruva opisao kao izuzetnog kuhara s anđeoskim nepcem (`Extraordinary cook with a palate of an angel').