StoryEditorOCM
Zadar plusGASTRONOMSKA SERIJA DHRUV BAKER SUTRA NA HTV-u:

Iz Hrvatske s ljubavlju vodi nas u Zadar, Nin i Vinjerac

Piše Zadarski.hr
13. veljače 2018. - 16:24
Untitled attachment 00164

Zadar, grad koji se mora posjetiti, sljedeća je stanica na gastronomskom putovanju britanskoga MasterChef-a Dhruv Bakera. Crkva Sv. Donata, glavna ulica Kalelarga, lokalna tržnica, nezaobilazne Morske orgulje, fascinantni glazbeni instrument koji odražava "raspoloženje" mora, kao i luksuzni Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, samo su neke od lokacija koje Baker posjećuje - doznajemo iz Filmskog ureda Zadar.

Zajedno sa svojom suvoditeljicom, Rajanom Radosavljev, u hotelu uživa u rižotu od sipe sa škampima, Jakobovim kapicama, šparogama i paškim sirom, a nakratko se opušta i u njihovom spa centru. Na Morskim orguljama, uz suvoditeljicu Adrijanu Dejanović, pridružuje mu se i Petra Gerić, chef Zepter International, koja ga upoznaje sa cijelom paletom izvrsnih jela od morskih plodova. Njihova harmonija najbolje dolazi do izražaja na zajedničkom kuhanju dva jela na instalaciji `Pozdrav suncu'.

Nakon Zadra g. Baker kreće prema gradu Ninu u kojem posjećuje kip Grgura Ninskog, kip kneza Branimira, solanu, kao i crkvu Sv. Križa, najmanju katedralu na svijetu ispred koje priprema rižoto od divljih šparoga i ovčjeg sira. Ova je gastro avantura bila zaokružena posjetom magarećoj farmi u Vinjercu, gdje su chef Petra Gerić i MasterChef Dhruv Baker pripravili svježi smoothie od magarećeg mlijeka, jagoda, rogača, kakaa i badema.

Gastronomsku seriju Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju snimala je zagrebačka produkcijska kuća MAK Production. Prikazuje se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) svake srijede s početkom u 21, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

 

O EMISIJI DHRUV BAKER: IZ HRVATSKE S LJUBAVLJU Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju (orig. Croatia's Finest) prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snimao na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker.
U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije gledatelji će se moći upoznati s hrvatskim prirodnim ljepotama, bogatom kulturnom baštinom i najboljim od gastronomske ponude.
Autor putopisa: Alen Nemet
Redatelj: Deni Husta
Producenti: Deni Husta i Edvard Hudi
Izvršni producent: Tadija Kolovrat
Ovaj projekt podržan je od strane Predsjednice Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar- Kitarović, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, kao i Hrvatske turističke zajednice.

 

DHRUV BAKER
Od početka njegove karijere koja je započela pobjedom na britanskom Masterchef-u 2010., Dhruva Bakera prate sami superlativi. Rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio u svoju kuharicu Spice u kojoj gospodin Baker predstavlja i svoju kartu okusa. Upravo su začini, naime, bili najzaslužniji za Dhruvovu pobjedu na britanskom MasterChefu čije je finale putem malih ekrana pratilo sedam milijuna otočana, a jedan od britanskih kulinarskih autoriteta, a ujedno i član žirija MasterChef-a, Gregg Wallace, `našeg' je Dhruva opisao kao izuzetnog kuhara s anđeoskim nepcem (`Extraordinary cook with a palate of an angel').

 

EMITIRANJE U SVIJETU: Emisija se, pod nazivom Croatia's Finest, emitira u 90 zemalja putem National Geographic Channel-a što je do sada najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu ikada, a uključuje Rusiju, Kinu, Japan, Hong Kong, Indiju, Maleziju, Saudijsku Arabiju, Južnu Koreju, Bahrain, Ujedinjene Arapske Emirate, pa čak i dio Afrike. Predviđeno je i više repriznih emitiranja emisija sve do rujna 2019.
29. travanj 2024 06:44