StoryEditorOCM
ViralZAJEDNO SU NAJJAČI

Iza osmijeha Marija Petrekovića nitko ne bi otkrio dramu: njegova partnerica je u obje trudnoće doživjela 43 mini moždana udara. Ova priča dira u srce

Piše Mozaik SD
4. svibnja 2022. - 17:42

Kada je zagrebački komičar Mario Petreković objavio da mu se prije mjesec dana rodila druga kćer, nitko nije niti slutio kakva se zapravo drama događala u njegovoj obitelji tih dana.

Djevojčica je bila životno ugrožena, no srećom sve je zbog pravovremene reakcije liječnika dobro završilo, pa su danas Mario i njegova partnerica, stomatologinja Aleksandra Kramberger, presretni roditelji Une i Marle (1,5), piše Gloria.


No, nije to bila jedina drama u njihovoj obitelji: Aleksandra se povjerila novinarki Glorije kako je tijekom ove, ali i prve trudnoće, proživljavala mini moždane udare, zbog čega su joj čak savjetovali da odustane od drugog djeteta.

Želja za majčinstvom ipak je prevladala i ostvarila se unatoč svim rizicima.

Iz svega ovoga mogu samo zaključiti da su žene već od malih nogu stvorene za velike pobjede, pogotovo ako uz sebe imaju muškarca koji je predan otac i partner, a kakav je nedvojbeno Petreković.

Aleksandra je iznimno hrabra žena, koja je s optimizmom i vjerom da će sve biti u redu iznijela dvije trudnoće, tijekom kojih je pretrpjela 45 mini moždana udara.

Tranzitorna ishemijska ataka poznatija i kao TIA tri puta češće pogađa trudnice nego žene koje nisu trudne, a Aleksandra je bila dijelom te statistike.

No, unatoč Aleksandrinim moždanim udarima u prvoj trudnoći, par se odlučio i na drugo dijete - djevojčicu Unu koja se rodila prije mjesec dana.

Svoju su priču o najtežem i najljepšem životnom razdoblju odlučili podijeliti s čitateljicama Glorije, kako bi ženama koje prolaze isti put poručili da vjeruju u najbolje.

28. travanj 2024 23:26