StoryEditorOCM
ViralSVADBA UZ MJERE

Intimno kraljevsko vjenčanje u doba ‘korone‘: princeza Beatrice u tajnosti se jučer udala u Windsoru, njen je odabranik je...

Piše M.Čović/SD
17. srpnja 2020. - 17:07

Princeza Beatrice, unuka kraljice Elizabethe II., udala se jučer prijepodne na tajnoj intimnoj ceremoniji u kraljevskoj kapelici Svih svetih u dvorcu Windsor. Starija kći princa Andrewa i njegove bivše supruge Sarah Ferguson udala se za bogatog talijanskog poduzetnika plemićke krvi Edoarda Mapellija Mozzija, a vjenčanju su bili nazočni i kraljica i njezin suprug, princ Philip, koji su već četiri mjeseca u izolaciji u Windsoru zbog pandemije koronavirusa.

Zbog pandemije i restriktivnih mjera koje su bile na snazi u Velikoj Britaniji, 31-godišnja Beatrice i 36-godišnji Edoardo bili su odgodili veliko vjenčanje koje je bilo zakazano za 29. svibnja u Londonu, u palači sv. Jakova, a primanje za oko 150 gostiju trebalo se nakon toga održati u vrtovima Buckinghamske palače. Zaručnici očito nisu željeli čekati da se tko zna kada steknu uvjeti za veće okupljanje, pa su se odlučili na intimnu ceremoniju, na kojoj se, prema trenutačno važećim mjerama u Velikoj Britaniji, moglo okupiti najviše 30 uzvanika.

image
Francois Guillot/AFP

Na vjenčanju su sigurno bili Beatriceini roditelji, vjerojatno i njezina sestra, princeza Eugenie sa suprugom Jackom Brooksbankom. Nije poznato jesu li među uzvanicima bili princ Charles i vojvotkinja Camilla, princ William i vojvotkinja Kate i još netko od članova kraljevske obitelji, ali sigurno nisu bili princ Harry i Meghan Markle, koji su u Los Angelesu, gdje su se smjestili nakon što su napustili kraljevsku obitelj.

Beatrice je udajom postala prva princeza u kraljičinoj obitelji koja je maćeha. Njezin suprug Edoardo, koji ima i britansko državljanstvo, iz prijašnje veze ima sinčića Christophera. Prošle godine Edoardo je uz zaručničke fotografije na Instagramu objavio dirljivu posvetu svojoj zraučnici: "Nikad nećeš biti sama, moja ljubavi, moje srce je tvoj dom. S rukom u ruci, danas, sutra i zauvijek."

29. travanj 2024 00:31