StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL – JUG

Zadar - Neretvanac 1:0! Čepo ga "ćepnio", susret za domaćina promašenih prigoda, gosti bojažljivi

Piše Ivica Gjergja
27. veljače 2022. - 18:08

ZADAR – NERETVANAC 1:0 (1:0)

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja:100. Sudac: Jurica Matoš 7 (Solin). Pomoćnici: Čelić i Kujundžić.

Strijelci: 1:0 Čepo (29-11 m),

Najbolji igrač: Marko Jordan (Zadar).

ZADAR: Pinčić 6,5 , Iličić 6,5 , Jurić 6,5 , Banović 7, Bačkov 6,5 (od 46. Vukadinović-), Čepo 6,5 , Jordan 7 (od 78. Labus-), Stojčević 6,5 (od 64. Bačić-) , Jerbić 7 , Develjekaj 6,5 , Pranjić 6,5 (od 46. Čelić -). Trener: Želimir Terkeš 7.

NERETVANAC: Katić 6 , Lasić 5,5 , Mihaljević 5,5 , Šimunić 6( od 46. Bošnjak-) , Mustapić 6 , Dumančić 6 , Kpan 6,5 , Taslak 6,5, Domgjonaj 6 (od 73. Bagavac -) , Hubanić 6 , Čuljak 6,5 (od 80. Deak-). Trener: Goran Proleta 6,5.

Od samog starta susreta domaći nogometaši su se nametnuli, bili dominantni, napadaju u mahovima, a iz toga se izrodilo nekoliko udaraca Jordana, Čepe i na kraju Stojčevića, no vrata Katića ostala su "bez obgrebotina".

Prvi svoj pokušaj Opuzenci su izveli u 11 minuti, visoki Mustapić je samo „dodao“ Pinčiću loptu. Čepo, donedavno igrač suparnika, trudi se, svugdje ga je bilo, no slabog učinka, a isto i Stojčevića. Svakim napadom Zadra sve je tješnji i tvrđi obrambeni zid ispred Katića, koga je teško probiti. Napadi se redaju – rezultata gola nema, da bi u 29. minuti u naletu bio Marko Jordan koga je Lasić srušio u kaznenom prostoru, sudac je bio u neposrednoj blizini i pokazao na 11 metara. Siguran egzekutor bio je Čepo.

Sporadično pokušavaju gosti bez neke organizacije, a najbolja njihova akcija bila je u 39. minuti visokog Ive Mustapića, jak udarac završava pokraj vratnice. Uzvratio je Čepo, lopta je otišla preko gola, a Stojčević je nakon dodavanja Jordana bio sam, no tukao u vratara. Na drugoj strani u 45. minuti u naletu u kaznenom prostoru Kpan iscenira jedanaesterac, no dobiva žuti karton, za kraj poluvremena.

U drugom dijelu prvi napad Čuljka koji je bio sam kao duh ispred Pinčića, no i to je bilo u ništa. Obrana gostiju je predala loptu Jordanu u 67. minuti koji se ne snalazi i prigoda odlazi u nepovrat, a nakon toga pokušava glavom Djeveljekaj, pa se u lijepoj prilici našao Vukadinović i opet ništa, a vratnicu u smiraj susreta pogađa Labus. Susret za domaćina promašenih prigoda, gosti bojažljivi.

Nokaut Simunića!

U 26. minuti susreta nokaut je doživio igrač Neretvanca Dino Šimunić u kaznenom prostoru. Naime, nakon napada Zadra sa vrha kaznenog udarca Čepo je tukao prema golu Katića, lopta je na putu pogodila visokog Šimunića, koji je ostao ležati, mislilo se da je potres mozga, no brzom intervencijom liječnička ekipa je brzo sve riješila, on se vratio u igru.

28. travanj 2024 13:27