StoryEditorOCM
SportFOTO: VODIMO 1:0!

Zadar je iskoristio prvu meč loptu u finalnoj seriji za Prvaka Hrvatske i dobio Cibonu u Zagrebu! Tornado ostao izvan dvorane

Piše Dražen Žura
30. svibnja 2022. - 22:13

ZAGREB - Dvorana KC “Dražen Petrović”. Gledatelja: 2500. Suci: Luka Kardum (Šibenik), Denis Hadžić (Pula) i Josip Jurčević (Split).

CIBONA- ZADAR 70:77 (20:24, 23:18, 10:16, 17:19)

CIBONA: Popić, Radovčić (7), Prkačin (10), Gegić (5), Vildoza (5), Majcunić, Novačić (2), Gnjidić, Branković (16), M. Drežnjak (8), Reuvers (10), Nakić (7).

ZADAR: Carter (13), Marčinković (8), Paponja, Jordano (5), Brala, Bursać (7), Junaković (9), Buljan, D. Drežnjak (12), Mavra (7), Thompson (15).

image

Martin Junakovic
 

Matija Djanjesic/Cropix

SEMAFOR

4. min 4:14 - Odlično je otvorio Zadar, posve su zbunili Ciboninu obranu koja nije imala odgovor za Thompsona i Marčinkovića koji je ugradio i jednu tricu.

8. min 18:19 - Uslijedio je brzi odgovor vukova, Gegić je započeo seriju, onda su nastavili M. Drežnjak i Reuvers tricama, svoje su dodali Prkačin i Nakić, tako da se Zadar nije uspio zadržati na prednosti, nisu pomogli ni Marčinković niti Bursać svako sa po tri poena.

15. min 29:33 – Ostati će zapisano kako se Jordano nakon ubačene trice u idućem napadu ozlijedio i morao je na klupu. Prognoze nisu najbolje za drugi dvoboj. Istodobno Mavra je zaradio treću osobnu.

19. min 43:42 – Cibona je zaigrala brže, otvorio se i prostor za Brankovića koji je to obilato iskoristio i okrenuo rezultatsku prednost na stranu domaćih.

24. min 49:49 - Zadar je uhvatio Cibonu poenima Thompsona kasnije je Junaković pogodio za tri poena, ostali su mic po mic stigli do 53:58, uoči zadnje četvrtine.

33. min 62:62 – Uspjela je Cibona uhvatiti priključak, nerijetko su bili na slobodnim bacanjima, ali je poravnjanje s tri poena donio Vildoza.

image

Roko Prkacin
 

Matija Djanjesic/Cropix

Zadar je iskoristio prvu meč loptu u finalnoj seriji za Prvaka Hrvatska, unatoč tomu što je Cibona imala prednost domaćeg parketa. Kad je bilo najpotrebnije Zadar je iskazao mirnoću, ništa ih nije uspjelo izbaciti iz ritma, ma koliko god se neki trudili. Prigodu za još jedan korak prema obrani lanjske titule imaju u srijedu, ali su opet gosti vukovima, potom se priča seli na Višnjik!

Inače, bolje je Zadar i otvorio, zapravo, na sjajan način, hitro su došli do viška od deset poena, ali je bilo za očekivati kako ne mogu nastaviti u tom ritmu. Cibona je brzo uhvatila priključak unatoč tome što je zadarska momčad bila preciznija na šutu za tri poena. Otuda i prednost Zadra na isteku prvih deset minuta u kojima su dominirali Thompson i Marčinković.

image

Pavle Marcinkovic
 

Matija Djanjesic/Cropix

Ono što se nije dozvolilo Ciboni jest njihova trka i energija, koja je, istina, kroz drugu dionicu dobila to što je očito taktički tražila. Zadrane su mučile osobne pogreške, podosta njih stiglo je dok su bili u napadu, čime se unosilo nervozu koja je sa sobom donijela povratak Cibone. U tim se trenucima uvelike razigrao Branković, ali je na drugoj strani velike muke imao trener Srđan Helbich. Mavra se napunio osobnima, a Jordano nakon dva pa tri poena ozlijedio je zglob i time se smanjila mogućnost rotacije.

Iskoristili su domaćini i nešto sporije kretnje gostiju i na taj način na veliki odmor otišli minimalno prednošću 43:42. K tomu je Branković odmah na startu treće četvrtine zabio tricu, ali mu je brzo uzvratio Carter tako da je ostala razlika u zadarskim rukama. Još je jednom poreko Vildoze Cibona došla do poravnanja, međutim, u zadnje tri minute su se potpuno raspali, uništili su ih najviše Thomspon s dva zakucavanja i Drežnjak s dva poena i slobodnim bacanjem na koncu jednom i s tri poena. Vukova nije bilo nigdje!

Na veliku žalost igrača Zadra izvan dvorane su im ostali navijači, pravi razlog će se naknadno saznati.

image

Justin Anthony Carter
 

Matija Djanjesic/Cropix
23. svibanj 2024 14:06