StoryEditorOCM
Sport‘LIŠANE 2023.‘

Veliko slavlje igrača i navijača Murvicošijade: nakon uručenja nagrada Torcida Lišane napravila veliki vatromet!

Piše Marko Ledenko - Mane
2. rujna 2023. - 18:31

Tradicionalni malonogometni turnir ‘Lišane 2023.‘, na kojem su sudjelovale 32 ekipe iz Zadarske i Šibensko-kninske županije završen je u petak. Turnir je organizirao MNK Lišane, uz pokroviteljstvo Općine Lišane.

Tijekom turnira u osam utakmica pobjednika su odlučili šesterci, što sve govori koliko je turnir bio kvalitetan, zanimljiv, neizvjestan i gledatelji su uživali u sjajnim utakmicama. Obje utakmice u polufinalu završene su bez pogodaka i pristupilo se izvođenju šesteraca i polufinalne utakmice jednostavno su ‘iscijedile‘ ekipe i to se odrazilo na finalnu večer.

Finalnu večer u utakmici za treće mjesto otvorili su prošlogodišnji pobjednik turnira Graditeljstvo Ilić Young Boys i Friška riba Kukurin. Graditeljstvo Ilić Young Boys tijekom cijele utakmice dominirali su,stvarali šanse, imali su više snage i svježine.

Friška riba Kukurin nije se mogla suprostaviti takvoj lepršavoj i brzoj igri Boysa. Plod takve igre visoka je pobjeda 4:1 i zasluženo su osvojili treće mjesto. U revijalnoj utakmici djece, gledatelji su vidjeli veliki potencijal domaće djece iz Lišana.

U velikom finalu igrali su Murvicošijada i Rupe, pune tribine očekivale su vrhunsku i neizvjesnu utakmicu,ali situacija na terenu nije tako govorila. Moćna, mlada i sjajno tehnički potkovana ekipa Murvicošijada, od prve minute silovito je krenula u napad i Rupe su morale igrati povučeno protiv takve nametnute igre svog protivnika.

Udarni trio Murvicošijade Leonardo Lučić, Matija Surać i najbolji igrač turnira Šime Colić - Škuca, stvarali su pravu pomutnju u obrani Rupa. Murvicošijada je upravo zahvaljujući tom udarnom triju, preko Matije Suraća već u trećoj minuti povela 1:0. To rano vodstvo dalo je Murvicošijadi još veća ‘krila‘ u daljnjim silovitim napadima, ali to nije obeshrabrilo Rupe koje su i dalje igrali strpljivo, te su vrebali prilike iz kontranapada.

Do kraja utakmice gledali smo isti scenarij: Murvicošijada je napadala, a Rupe nisu mogle nikako ‘otključati bravu‘ obrane svog protivnika. U posljednjoj minuti obrana Rupa srušila je Leonarda Lučića u svom šestercu i on je stavio ‘točku na i‘, i pogodio šesterac za konačnu zasluženu pobjedu Murvicošijade 2:0.

Organizatori su pripremili bogatu Tombolu, a glavna nagrada bila je Robotski usisavač, kojeg je dobio Josip Rubelj iz susjednog mjesta Bulića.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka nastalo je veliko slavlje igrača i navijača Murvicošijade. Nakon uručenja nagrada Torcida Lišane napravila je veliki vatromet u znak zahvalnosti organizatorima turnira, što su ovako predivno organizirali turnir.

 

 

Školsko igralište. Gledatelja: 800. Suci: Marko Narančić i Darijo Jarmanović

 

Utakmica za 3. mjesto: GRADITELJSTVO ILIĆ YOUNG BOYS - FRIŠKA RIBA KUKURIN 4: 1

YOUNG BOYS GRADITELJSTVO ILIĆ - Abramović (1), Vukančić, Ilić-Gagi, Bilaver, Števanja,, Jurić, Vulić, Šušak (2), Jurešić, Ljutić, Štum (1), Bačić, Brekalo,

Voditelj ekipe: Nikola Ilić

 

FRIŠKA RIBA KUKURIN - Bračanov, Petrović, Klarin, Kendeš, Šimat (1), Đuran, Špadina, Klarić, Vodanov, Meić-Sidić, Konjevoda

Voditelj ekipe: Ivan Matov - Kukurin

 

Revijalna utakmica djece: LIŠANE - TORCIDA LIŠANE 3: 1

LIŠANE - P. Nimac, I. Šimunac, G. Mamić,

I.Mamić (3), F. Nimac, Pavlović

Voditelj ekipe: Ivano Šimunac

 

TORCIDA LIŠANE - F. Mamić, M. Stipuć,

I.Stipić (1), Karan,

L.Nimac, N. Stipić, Mijić

Voditelj ekipe: Marko Stipić

 

Finale: MURVICOŠIJADA - RUPE 2: 0

MURVICOŠIJADA - N. Lučić, Jarmanović, Ćustić, L. Lučić (1), Matija Surać (1), Colić-Škuca, A. Lučić, Martin Surać

Voditelj ekipe: Kristijan Starčević

 

RUPE - L. Radnić, Vučenović, Blaić, Mandušuć, Bajalica, Silov, Dujić, Brajković, Brnada, Kartelo, Stanić, Karega, A.Radnić

Voditelj ekipe: Joso Dujić

 

Najbolji pojedinci:

Najbolji vratar turnira: Luka Vučenović - Rupe

Najbolji strijelac s 7 postignutih golova: Leonardo Lučić - Murvicošijada

Najbolji igrač turnira: Šime Colić-Škuca - Murvicošijada

 

Najbolje ekipe:

1. mjesto: Murvicošijada 2000 eura + pehar + medalje

2. mjesto: Rupe 800 eura + pehar + medalje

3. mjesto: Graditelstvo Ilić Young Boys 300 eura + pehar + medalje

Fair play ekipa: Al Flos Biograd

 

27. travanj 2024 12:45