StoryEditorOCM
Sport4. KOLO TREĆE HNL

U Posedarju zbrajaju punte, u Biogradu vidaju rane!

Piše I. Gjergja
17. rujna 2020. - 17:53

Zbrajaju se „punti“ nakon susreta u Posedraju gdje su „vitezovi“ osvojili sva tri boda pobijedivši  Kamen 3:1, dok u Biogradu vidaju rane nakon poraza od Jadrana LP 1:3,  što je sukus odigranog u 4. kolu ove lige. Isplatio se mukotrpan trening, rad i maran odnos igrača i struke u HV Posedraju. Svatko od igrača koji su igrali dali su svoj doprinos.  Nakon domaćinskog vodstva gosti su poravnali, no nakon toga još su dva puta vitezovi bušili mrežu Kamena te uzeli kompletan plijen. Dečki su zaslužili sve pohvale podržani od publike na tribinama koja im je 12 igrač.

Što se pak tiče Primorca, u igri su „pali“ već u drugoj minuti. Gosti su preko najboljeg igrača i trostrukog strijelca Abela Kalfića iz jedne bezazlena situacije poveli da bi do 39. minute imali vodstvo 3:0. Znalački su nakon toga nastavili igrati, boriti se za svaku loptu. Primorac je, nakon što je trener Mirko Labrović „izgubio grlo“ vodeći susret te zamijenio četvoricu u 62. minuti, dobio druge obrise igre. Od tada do kraja susreta bio je to „autobus“ parkiran pred golom Jadrana LP,  no jedan gol je pao, a bilo je tri četiri prigode. Kad govorimo o prigodama, imali su ih Pranjić, Vodopija, te Klopp dva puta, no gola nije bilo više.

Evo što su nam kazali treneri Kristijan Tuta iz HV Posderaje te Mirko Labrović iz Primorca.

-Zadovoljni smo igrom i rezultatom. Uzeli smo sve u utakmici, tome sam se osobno i nadao. Kamen je jako dobra, renomirana momčad, a tim je naša pobjeda veće. Znam što nam je činiti, sve su nama utakmice kvalifikacijske i tako ćemo se ponašati i igrati. Pola lige će se boriti za ostanak. Zahvalan sam na dobroj igri svim mojim dečkima, ne bi isticao nikoga, no Klanac i Jurjević te Remšak kojemu sam i ranije bio trener imali su svoj dan. Sada se „lakše diše“ no opuštanja nema, kazao je Kristijan Tuta.

-I na samom zagrijavanju sam vidio da to neće biti što sam ja i uprava željeli, a to je igra i dobar rezultat. Na pripremi utakmice vidio sam da su moji igrači u „lošem tonusu“, pokušao sam ih razdrmati, no, nije  išlo. Primiš gol u drugoj minuti, igraju se s tobom doma. Istina, Jadran LP je izuzetno jak protivnik i u zlo vrijeme je došao kod nas i uzeo sve. Tu sam dva mjeseca, radim maksimalno, no, kao da moji ne mogu. Moramo raditi i staviti Primorac na mjesto koje mu pripada, a to ćemo uvjeren sam ostvariti sa igračima koji su došli i povratnicima nakon ozljeda, kazao je Labrović.

02. lipanj 2024 02:25