StoryEditorOCM
SportFUTSAL

Dinamo deklasirao Torcidu, Boysi pjevali hit zadarskih Sexymotherfuckersa: ‘Ajme meni nije mi dobro, zabili smo šest komada‘

Piše Sport SN
23. ožujka 2024. - 22:12

U prvoj utakmici četvrtfinalnog sraza Dinamo je u lijepo ispunjenom Domu sportova sa 6:1 razbio Torcidu. Tako su Plavi na najljepši mogući način obilježili 12. rođendan svog kluba. Dinamo je od početka bio bolja momčad i na kraju zasluženo slavio visokim rezultatom.

Nošeni sjajnom atmosferom koju su priredili Bad Blue Boysi, igrači Dinama su sjajno ušli u utakmicu i praktički riješili pitanje pobjednika u prvih osam minuta zabivši tri brza gola. Već u drugoj minuti je Kristian Čekol iskoristio grešku obrane i doveo Dinamo u vodstvo.

Odlično otvaranje Dinama nastavilo se dvije minute kasnije kada se u strijelce nakon brze akcije upisao Luka Perić. Mat u tri poteza dovršen je u osmoj minuti. Tada je Tihomir Novak zabio za 3:0 i stavio Torcidu pred nemoguću misiju.

Trener Torcide Mladen Rožić vidio je da njegova momčad ne izgleda dobro te je pozvao timeout nakon čega su krenuli s igrom bez vratara. Nije trebalo dugo da to urodi plodom pa su u 12. minuti golom Luke Tešije smanjili zaostatak. Imali su Splićani još nekoliko prilika u prvom dijelu, ali su se ispriječili vratar Dinama Ante Piplica i okvir gola.

Dinamo je u drugom dijelu ponovio igru s početka utakmice i mirno priveo utakmicu kraju. Posebno je inspiriran bio Kristian Čekol koji je na gol iz prvog dijela dodao još dva gola i asistenciju. Tako je s tri gola i asistencijom uvjerljivo ponio titulu igrača utakmice.

Dok je s tribina Doma sportova odzvanjalo "Ajme meni nije mi dobro zabili smo šest komada", Torcida se s golmanom igračem pokušala vratiti u susret, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti.

Serija sada seli u Split gdje će Torcida u petak pred svojim navijačima pokušati izboriti majstoricu. Bit će to savršena uvertira u derbi Supersport HNL-a između Hajduka i Dinama koji je na rasporedu samo dan kasnije. No, ako je suditi prema prvoj utakmici Dinamo je pokazao da je puno bolja momčad i imaju se pravo nadati da će već u Splitu izboriti polufinale.

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
27. travanj 2024 07:56