StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL-JUG

Sve ‘komparativne prednosti‘ Uskoka pale su u vodu; Vitezu i Primorcu po pobjeda!

Piše Ivica GJERGJA
23. svibnja 2021. - 12:02

I u najavama susreta HV Posedraje – Uskok 3:0 i Primorac – GOŠK Dubrovnik 2:0) oba trenera županijskih trećeligaša - Josip Butić (HV Posedraje) i Krešimir Sunara (Primorac) su najavili pohod na sva tri boda. Njihovi igrači su u svemu slijedili njihove upute pred susret i za vrijeme susreta na terenu, te su napravili ono što su tražili, a to je pobjeda. Sa nova tri boda umnogome je ojačan bodovni saldo oba takmaca (Vitezovi 41, a Primorac 39), pa ako ispada samo jedan, za sada je tako, onda su i Vitez i Primorac osigurali ostanak u ligi.

Za Viteza je ovo veliki uspjeh, natječu se tek prvu godinu, nakon 20 gdje su proveli u županijskoj ligi, i odmah su pogodili u „sridu“ i ostvarili cilj - ostanak. Za ovo su zaslužni igrači, stručni stožer, no i Uprava na čelu koje je Ivica Klanac, stvoreni su dobri uvjeti rada i treninga. 

Iako Uskok slovi kako izuzetno napadačka momčad, ima odličnu i obranu, ovaj put na igralištu „Gordana Deme“ sve te „komparativne prednosti“ koje su ga krasile pale su u vodu. Vitezovi su bili razigrani u svakom trenutku znali su svi igrači što im je činiti. Prvi su zgoditak zabili upravo onda kada je trebalo, u 17. minuti kada je Roko Jurić matirao vratara Milakovića iz Uskoka. Drugi zgoditak je djelo veznog reda, a postigao ga je mladac Pevalović, u kome su se isticali Ivan Tokić - dečko se prometnuo u igrača utakmice, svojom igrom pokreće Viteza, zna podvaliti na pravom  mjestu, a ovaj put mu je uz bok bio i Karlo Torbarina, nije on postigao zgoditak nego brat mu Domagoj i to treći za veliku i zasluženu pobjedu. Objektivno, i drugi igrači su umnogome dali svoj obol pobjedi, stoga Vitezovi - bravo!

- Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i bolji, što je djelo odličnog rada, treninga, uvažavanja ne samo svojih suigrača nego i protivnika. Imamo svoju igru koja daje rezultat –pobjede, tako želimo nastaviti i dalje, kratko nam je kazao kapetan Viteza, Luka Klanac.

Najvažnije je da se Primorac penje na ljestvici nakon pobjeda, koje su mu falile prije četiri kola, a onda je povezao tri pobjede zaredom da bi „pao“ na Klisu, sada se digao i opet je na „tronu“ četvrta pobjeda, koja ga je digla na ljestvici. Očevidno je da je momčad puna samopouzdanja, vjere u vlastite snage i sposobnosti. Atmosfera u momčadi i među igračima je izvrsna, a rezultat toga je pomak u igri i pobjede koje su nanizali. Očekivati je i dalje tako. Njihov kapetan Vedran Ješe, iako „vremešni“ 40-godišnjak, je ona snaga koja sve potiče, zapovijeda, odrađuje na terenu ono što je dogovoreno prije utakmice, a takvih je malo, on je trener na terenu, koga slušaju suigrači.

Već na otvaranju posljednjeg susreta sa GOŠK Dubrovnikom pokušao je Ješe nekoliko puta „podvaliti“ dugom loptom, jednom mu je uspjelo i Primorca je poveo u 34-toj minuti preko stasitog Luke Vodopije. Iako su bili dominantni na terenu drugi zgoditak su postigli nakon solo dionice Kevina u 68. minuti kada je vratar Jurjević otišao na jednu, a on poslao loptu u drugu stranu gola. Nisu samo zaslužni egzekutori za pobjedu nego i ostali igrači kao Pranić koji je bio izvrstan, dijelio je centaršuteve samo tako, pa Lazerevski, Birkić i svi drugi koji su bili u sastavu. Vidljiv je napredak u igri, tako da je očekivati i bolja izdanja Primorca u sljedećim susretima.

- Idemo svojim putem iz susreta u susret, a tako ćemo i nastaviti, svugdje se nadigravati i izbjeći poraz. Posloženi smo dobro, došlo je naših pet nogometnih minuta, kazao nam je igrač Primorca, Vice Birkić, koji dolazi do svoje igre nakon ozljede.

10. svibanj 2024 07:59