StoryEditorOCM
SportFOTO: 27. KUP BOKANJAC U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA

Olimpic trap osvojio Dragan Maričić, lovački trap Berto Mrkić, a kod žena najbolja Megi Rapan

Piše Branko BOŽIĆ
24. listopada 2017. - 22:36
BOKANJAC-pobjednici u Olimpic trapu

U organizaciji "Društva Bokanjac" i njegovog predsjednika Ivice Mrkića te predsjednika skupštine Đina Mrkića i njihovih suradnika na streljani letećih meta ¨Žmirići¨ održan je tradicionalni ¨Kup Bokanjac 2017¨ u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini Trap te gađanju zračnom puškom. Dvadeset i sedmoj manifestaciji streljaštva odazvali su se brojni Bokanjani i njihovi gosti u tolikom broju kao da se jednostavno čitavi Bokanjac preselio na Žmiriće.

Natjecanje su prigodnim riječima otvorili predsjednik društva Ivica Mrkić, a tradicionalno su ga i ovom prigodom popratili čelnici zadarskog streljačkog kluba "Lovac" koje inače gospodari sa strelištem Žmirići, predvođeni počasnim predsjednikom legendarnim zadarskim fotografom Vjekoslavom Vjekom Suraćem. U gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini trap u rangu profesionalaca i amatera (lovački i olimpic trap) nastupilo je 30-tak natjecatelja.

Po konačnoj ocjeni glavnog suca Borisa Kanjera i delegata natjecanja Đina Mrkića u Olimpic trapu prvo mjesto s pogođenih 58 golubova osvojio je bokanjačko oko sokolovo Dragan Maričić, drugo mjesto s oborenih 57 golubova pripalo je Antoniu Paviću, treće mjesto s 56 skinutih golubova pripalo je Ivanu Matešiću, četvrto s 55 Zoranu Krizmanu te peto s 54 goluba Marinku Matešiću.

U disciplini lovački trap prvo mjesto sa 42 goluba osvojio je Berto Mrkić, drugi je bio sa 40 pogodaka Neven Sorić a treći s 29 Marijan Klarica.

S izuzetnom se pozornošću od strane okupljenih i ove godine pratilo natjecanje žena u gađanju zračnom puškom. Najprecizniju ruku i oko sokolovo u pojedinačnoj konkurenciji imala je Megi Rapan osvojivši prvo mjesto s 79 bodova, druga je bila Suzana Phillips s 76 bodova dok je treća bila Tanja Krizman sa osvojenih 69 bodova.

U ekipnom srazu prvo mjesto s 209 krugova pripalo je ekipi "Bulin" čije su boje branile Suzana Phillips, Doris Šandrić i Megi Rapan. Drugo mjesto pripalo je uz 167 krugova sastavu ¨Bokanjke¨ za kojeg su nastupile Dušanka Kanjer, Mirjana Mrkić, Slavka Pavić i Divna Matešić dok je treća s 151 krugom bila ekipa "Veteranke" u sastavu Svetka Babić, Vesna Stipić, Andrijana Ivković i Marija Štrkalj.

Čast da najuspješnijima uruče pehare, medalje i priznanje pripala je čelnicima Društva Bokanjac Ivici Mrkiću i Đinu Mrkiću te Vjekoslavu Vjeki Suraću. U ime organizatora svima koji su nastupili najtoplije se zahvalio predsjednik Ivica Mrkić. Riječi zahvale također je uputio Bokanjačkom župniku don. Srećku Petrovu. Priznanje je isto odaslao rukovoditeljici gađanja Suzani Phillips kao i glavnom kuharu Ivanu Paviću. Pored riječi zahvale brojne okupljene je podsjetio kako se je prije 52 godine u Bokanjcu počelo pucati na glinene golubove i to na strelištu pored starog Bokanjačkog groblja te da su začetnici i lučonoše bili Anđelo Pestić, Krsto Telesmanić te Miro Matešić te kako je prvi zvanični pehar osvojio Tino Mrkić.

Na koncu cjelodnevne fešte svi sudionici i gosti okupili su se oko zajedničkog, domaćom spizom i domaćom bijelom i crnom kapljicom bogato ukrašenog, stola u objektu streljane Žmirići. Ovo zajedničko i za sve sudionike nezaboravno druženje okončano je u večernjim satima. Za dobar štimung i glazbenu atmosferu svojski se i ovog puta pobrinuo Bokanjački trubadur Zoran Krizman.

Napisao i snimio:

28. svibanj 2024 18:39