StoryEditorOCM
SportLUKA MODRIĆ

Odbio je bolje ponude, prihvatio pola plaće, a izgleda da mu je mirovina stran pojam: "Ugovor je praktički potpisan"

Piše Sport SD
19. svibnja 2024. - 10:56

Prema informacijama koje donosi španjolska Marca, potpisivanje novog ugovora Luke Modrića s Real Madridom sada je već pitanje sata ili minuta...

"Ugovor s Modrićem praktički je potpisan", glasi naslov članka poznatog španjolskog portala, koji otkriva kako bi i Toni Kroos uskoro trebao napraviti isto to.

Time bi hrvatskom kapetanu bila ispunjena želja da nastavi igrati u Kraljevskom klubu te da tamo vjerojatno i završi karijeru.

Modrić je nedavno odbio bogate ponude iz Saudijske Arabije i MLS-a, a ovim potezom još je jednom pokazao da mu ljubav prema klubu znači puno više od pukog novca. Naime, kako je objavio Mundo Deportivo, predsjednik Florentino Perez pred njega je na sastanku održanom u četvrtak poslijepodne stavio ugovor sa značajnim smanjenjem plaće od oko 50%. S obzirom na to da Modrić trenutačno zarađuje oko 10 milijuna eura po sezoni, jasno je što će to značiti za njegov budžet.

Veznjak je ovog proljeća dokazao kako je i dalje važan igrač Reala, uz ponešto izmijenjenu ulogu, točnije manju minutažu. U jakim susretima je ulaskom s klupe upravo on bio taj koji je mijenjao cijeli tempo i način igre Reala te je bio jedan od ključnih igrača ulaska u finale Lige prvake, posebno u uzvratnoj utakmici protiv Bayerna.

Modriću, koji će u rujnu navršiti 39 godina bi iduća sezona trebala biti 13. u Realu, klubu za koji je odigrao 531 službenu utakmicu.

Svakako je ovo i dobra najava za Euro koji slijedi na ljeto u Njemačkoj. Bez obzira na godine, Modrić potvrđuje kako ni Real Madrid ne može bez njega.

31. svibanj 2024 16:24