StoryEditorOCM
SportKK ZADAR U PETAK

Na parket u Laktašima dva sata prije ogleda Vatrenih s Brazilom: Bit ćemo uz reprezentaciju, ali igrači su svjesni koliko je naša utakmica važna

Piše Dražen Žura
8. prosinca 2022. - 15:36

Košarkaši Zadra u dobroj mjeri su učvrstili svoju poziciju koja ih svrstava u klubove koji teže prema završnom turniru AdmiralBET ABA lige.

Istina, prvenstvo još nije stiglo do svoje polusezone, međutim, omjer od pet pobjeda i četiri poraza, ponovimo, govori u prilog razmišljanja sportskog direktora Denisa Pleslića koji je otvoreno kazao kako ga u konačnici zanima izlazak iznad pedeset posto učinka u ovoj sezoni.

Obrisi se naziru, k tomu Zadar ide u goste kod Igokee, momčadi koju trener Danijel Jusup i jedan od najboljih igrača Luka Božić, dobro poznaju iz lanjske sezone u Bosni i Herecegovini dok su bili pod štitom Širokog.

Igokea im je uzela sve što je mogla, Kup i Prvenstvo, pa se nameće pitanje o „vraćanju duga”, jer je Igokea u ABA ligi od šest domaćih utakmica izgubila čak tri puta. Mogu li i četvrti? Ako se Zadar nije prepao Crvene zvezde, ne postoji razlog da se unatoč izostanka Sanija Čampare BiH reprezentativca koji je ozlijeđen, ne krene otvorenog garda u okršaj s Igokeom.

– U ABA ligi su sve ekipa dobre. Za Igokeu je karakteristično da imaju izuzetno kvalitetnu vanjsku liniju i jako su dobra ekipa. To su pokazali sada s pobjedama protiv MZT-a kući i Bilbaoa sa strane. Mi ćemo morati biti pravi ukoliko želimo doći u šansu da dobijemo tu utakmicu. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo se pokazati u onom boljem izdanju – kazao Danijel Jusup, trener Zadra koji nije mogao ne primijetiti kako Igokea vrvi od Amerkinaca, slikovito imaju „ šestu flotu” u svojem sastavu.

Na košarku naslonilo se malo i na Svjetsko prvenstvo u nogometu i ogled Hrvatske i Brazila koji počinje dva sata prije nego će Zadrani na parket u Laktašima.

- Svih nas zanima kako će igrati naša reprezentacija, sigurno da je to jedna određena distrakcija. Svi mi jednim okom gledamo, prvi ja, pretpostavljam i igrači, sigurno ćemo biti srcem uz naše reprezentativce, ali mišljenja sam da su i naši dečki svjesni da nam je utakmica s Igokeom važna - kazao je Jusup.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 1.

 

28. svibanj 2024 18:37