StoryEditorOCM
RegionalDRAMA U SINJU

Nakon teksta u "Slobodnoj" večeras su žene beskućnice iz oronule sinjske vojarne spašene; "Ovo je bila borba za njihov život"

Piše PSD
26. veljače 2018. - 00:55
glavna

 

Nakon što je objavila priču o dvije žene, majci i kćeri koje na ovoj hladnoći žive u ruševnoj sinjskoj vojarni, večeras je pokrenuta velika akcija spašavanja kojoj je svjedočila i ekipa ‘Slobodne’

Žene su živjele u zgradi teško oštećenoj od požara na kojoj nema vrata ni prozora, te je prijetilo urušavanje čitavog objekta. 

U vrijeme večerašnjeg spašavanja puhala je jaka bura, temperatura je bila oko -6, a osjet hladnoće je, prema podacima norveškog meteo instituta, bio oko -13. 

Zbog svega toga su i liječnici pretpostavili da im je život u opasnosti, te da možda ne bi izdržale sljedeće dana kada se u Sinju najavljuje i -15 stupnjeva, te osjet hladnoće ispod -20. 

Moramo istaknuti večerašnju požrtvovnost gradonačelnice Sinja Kristine Križanac, policijskih djelatnika  PP Sinj, Hitne pomoći i gradskog Crvenog križa. Svi su oni pregovarali sa ženama koje nisu htjele napustiti vojarnu, ali zdrav razum je ipak prevladao. 

Naime, tvrdile su da ne žele nikome smetati i da se mogu pobrinuti same za sebe. No, na kraju su ipak pristale otići u stacionar sinjskog Doma zdravlja, a što im je na kraju spasilo i život. Malo je vjerojatno da bi preživjele na otvorenom jer zgrada u koju su se smjestili nije imala nikakvu zaštitu, nisu imale struju ni vodu, te, kako smo već napisali, nije bilo prozora i vrata. 

‘Ovo je bila borba za njihov život’, rekao nam je jedan od prisutnih, uz vidno olakšanje kada su žene odlučile prihvatiti pruženu im pomoć. 

28. svibanj 2024 07:56