StoryEditorOCM
Regional"NE DA SE"

Čuvena Dugopoljka, čija je mast postala nacionalni hit, pobijedila je koronu! ‘Nakon sedam dana u bolnici, baba Zora je opet na nogama.‘

Piše SPLIT SD
5. veljače 2022. - 11:19

"Nakon sedam dana u bolnici uzrokovanih Covidom-19, baba Zora je opet na nogama. Ne damo je, a ne da se ni ona."

Status na na Facebook stranici Zorina mast, kojim je potvrđeno da je omiljena baka Zora iz Dugopolja preboljela Covid, izazvao je gotovo 2000 reakcija (lajkovi, srca...) i stotinjak komentara.

- Sve najbolje babi Zori. Upravo ujutro se ide po novu nabavku "Zorine masti" - bio je jedan komentar podrške baki koja je pobijedila koronu nakon što je u bolnici provela sedam dana.

- To je baka Zora koja nima vrimena izležavati se. Sritna i blagoslovljena bila još puno godina - eto i drugi.

image
Ante Cizmic/Cropix

Baba Zora i čudotvorna Zorina mast, koju traži "pola Dalmacije", postali su prepoznatljiv brend posljednjih godina, a počeci sežu u daleku 1965., kad je rodila mlađeg sina, kako je otkrila našoj novinarki.

- Nosila san ga na kontrolu, ko je onda ima auto, a doktorica Marović je dolazila svaka tri miseca gledat bebe u selu. Jedna naša baba se opekla i ona isto došla doktoru. Prolila se vrilon vodon od kuvanja krumpira, a to ti je opasnije nego ulje ili mast, žestoko je.

Bila je baba zločesta, ali meni je nje isto bilo ža, pa reko: "Znan ja kako moja mater radi neku mast, ja ću tebi napravit. Donesi mi maslinovo ulje i zovinu."

Nisan imala ni struje, na kominu, ja na tavi kuvala. Nisan tačno ni znala koliko, nisan bila upućena, ali njoj je od toga prošlo.

Noge je baba imala lipe, lito, zima, uvik je nosila od ovce čarape. I kad bi ona posli išla u selo, ona svakome pričala. Onda u selu, ko god se opeče, zna šta mi triba, donese ulje, zovu, i ja napravin - ispričala je baba Zora. Živjela nam.

image
Ante Čizmić/Cropix
04. lipanj 2024 22:21