StoryEditorOCM
KalelargaSVE PO PROTOKOLU

Zadarska bolnica oglasila se o slučaju 6-godišnjeg dječaka iz Belgije kojega je ugrizao poskok."Dobio je serum, evo zašto je prebačen u Split"

Piše Zadarski.hr
31. srpnja 2023. - 16:25

Nakon što smo obavili priču o drami koju je doživjela belgijska obitelj čijeg je šestogodišnjeg sina Thibauta prošlog ponedjeljka u Nacionalnom parku Paklenica ugrizao poskok, danas poslijedpodne se oglasila i zadarska Opća bolnica.

"Dana 24. srpnja 2023. u Jedinicu intenzivne medicine Opće bolnice  Zadar  primljen je šestogodišnjak kojeg je ugrizao poskok u području lijeve šake. Odmah su poduzeti svi terapijski postupci prema standardnom protokolu, između ostalog ordiniran je i serum protiv zmijskog ugriza"

Kako doznajemo, dijete je potom transportirano u Klinički bolnički centar Split iz razloga što KBC Split  jedini ima jedinicu za intenzivno liječenje djece na području Dalmacije.

- Vezano za upite o opskrbljenosti Opće bolnice Zadar sa serumima protiv ugriza zmije, možemo reći da je ustanova opskrbljena s dovoljnom količinom seruma- kažu iz ravnateljstva bolnice.

08. svibanj 2024 22:50