StoryEditorOCM
KalelargaPIJANE (SAMO)UBOJICE

Vozio s 3,15 promila i napravio teški kaos: dva puta izletio s ceste ali nije stao raditi prekršaje. A dozvola mu već poništena!

Piše Zadarski.hr
10. svibnja 2024. - 08:24
Zagreb, 101112. Skorpikova. Zagrebacka prometna policija veceras je povodom proslave Martinja pojacano testirala vozace na alkohol i droge. Kroz kontrolnu tocku dvoje policijskih sluzbenika iz 2. policijske postaje u Luckom, smjestenih tijekom akcije u Skorpikovoj ulici, izmedju 23 sata i ponoci proslo je u postotku nevjerojatno mnogo trijeznih - vozacica. No jedan od zaustavljenih vozaca imao je 2 promila alkohola u krvi, te je odvezen na trijeznjenje.Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Tri prometne nesreće skrivio je teško pijani vozač u srijedu na državnoj cesti broj 50 u Čovićima, izvjestila je PU ličko-senjska.

Sve je počelo kad je 35-godišnjak iz Ličkog Lešća sjeo za volan osobnog automobila gospićkih tablica pod utjecajem alkohola od visokih 3,12 promila. Krenuo je voziti iz smjera Otočca u smjeru Ličkog Lešća te je, ne pridržavajući se propisanog razmaka, prednjom stranom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila iz Gospića s kojim je u istom smjeru upravljala 41-godišnjakinja iz Otočca.

Vozač je zatim napustio mjesto događaja i u 17,25 sati na putu iz Otočca prema Ličkom Lešću u kružnom toku sletio s desne strane prometnice, udario u betonski rubnjak prometnog otoka, a zatim u betonski rubnjak prometnog toka, ali se nastavio kretati u smjeru Ličkog Lešća. Kad je stigao do Lešću ponovno je izazvao prometnu nesreću tako da je s atom sletio izvan kolnika s lijeve strane i udario u kanal za slivne vode, a potom se vratio na kolnik i zaustavio.

Pijani 35-godišnjak je sve to napravio dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova! Uhićen je i doveden u nadležni sud gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

22. svibanj 2024 20:34