StoryEditorOCM
KalelargaTEŠKO OZLIJEĐENI

Tijekom nedjelje dogodile su se dvije prometne nesreće: jedan je pijan izgubio kontrolu nad vozilom, a drugi je zaboravio prednost desne strane

Piše Zadarski.hr
2. studenog 2020. - 10:24

Dvije su se nesreće dogodile jučer, u nedjelju, tijekom dana.  Prva se dogodila oko 15 sati u mjestu Pristeg, kad je nesreću izazvao 64-godišnji vozač koji je upravljao automobilom riječkih registarskih oznaka. Dolaskom do raksrižja, nije propustio desnu stranu, nakon čega je na njega naletio automobil kojim je upravljao 48-godišnjak. Svi putnici i vozač su prevezeni u bolnicu, gdje je utvrđeno da su 31-godišnja putnica, trogodišnje dijete te vozač koji je skrivio nesreću zadobili lake, a 41-godišnjak teške tjelesne ozljede. Vozač će dobiti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće. 

Druga se dogodila navečer, oko 22 sata, u Smilčiću, na dionici D539 kad 45-godišnji vozač, koji je upravljao automoblom (ZD) s čak 2,54 promila alkohola u krvi, nije prilagodio brzinu kretanja  uvjetima i stanju na cesti, te je ulaskom u zavoj izgubio kontrolu nad vozilom te izletio s kolnika na zemljanu površinu, zatim udario u smjerokaz i stupić, i dalje jureći van kolnika.  Desnom je stranom automobila udario u tri stabla bora, nakon čega se zaustavio. Hitno je prevezen u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu kontatirane teške tjelesne ozljede u vidu fraktura. 

29. svibanj 2024 04:48