StoryEditorOCM
KalelargaULICA PUT MURVICE

Na tek završenom sustavu aglomeracije pukla cijev! Direktor Odvodnje: radi se o priključku stare salonitne cijevi koju smo zamijenili

Piše M.K.
23. studenog 2023. - 13:38

U Ulici Put Murvice, ispod raskrižja kod Vatrogasnog doma, promet je bio obustavljen dva dana, a razlog je popravak na netom obnovljenom sustavu odvodnje u sklopu projekta aglomeracije.

- Stari priključak prema NEC-u izgrađen je od salonitnih cijevi koje su se nakon završenih radova na priključenju na novu odvodnu mrežu rasule. Pokazalo se da priključak nije funkcionalan, jer je cijev pukla, pa smo je morali promijeniti, odnosno zamijeniti s novom, plastičnom cijevi. Nije se dakle radilo o novoj cijevi, već staroj koja je priključena na novi sustav. Očigledno nije izdržala radove i vibracije, pa se raspala. Niti jedna postojeća cijev nije se mijenjala na priključku bez potrebe, jer takvih spojeva ima jako puno i projekt bi bio znatno skuplji da se svaki takav priključak mijenjao. To se radi samo ukoliko vidimo da je dotrajao toliko da je oštećen, odnosno nefunkcionalan. Takvih je priključaka bilo puno i svaki od zatečenih smo spajali na novo stanje. Salonitne cijevi ugrađivane su uglavnom 70-tih godina na tzv. vojne zgrade, a mnoge su do sada zamijenjene plastičnim. Sklone su propadanju zbog dotrajalosti materijala i kad se to dogodi, potrebno ih je zamijeniti, kao ovu na Putu Murvice - kazao nam je direktor Odvodnje Grgo Peronja.

29. travanj 2024 11:07