StoryEditorOCM
KalelargaSTRANI POLICAJCI I OVE GODINE NA ISPOMOĆI U ZADRU

Jerko Rezo: "Drago mi je da mogu biti ovdje, a kao što vidim Zadar je prekrasan grad!"

Piše B.S.
2. srpnja 2018. - 19:20
policija1

Do kraja kolovoza na zadarskom području radit će troje poljskih, četvero mađarskih, te jedan policajac iz Njemačke, najavio je načelnik PU zadarske Anton Dražina na konferenciji za novinare u ponedjeljak. Strani policajci će u sklopu međunarodne policijske suradnje i MUP-ovog projekta "Sigurna turistička sezona" tijekom srpnja i kolovoza, boraviti na području Policijske uprave zadarske. Bez oružja, ali u odorama svoje policije radit će u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama.

- Projekt je definitivno ocijenjen kao nešto što iznimno vrijedi što se i pokazalo u niz situacija tijekom proteklih godina. Zadatak im je pomaganje hrvatskoj policji, posebice u komunikaciji, odnosno unaprijeđenju suradnje sa stranim turistima- rekao je Dražina prilikom predstavljanja stranih policijskih službenika uz prisustvo mađarskog konzula u RH - Bele Gardosa, te zamjenika konzula Republike Poljske u RH – Bartosza Marcinkowskog.

U prvom terminu, od 1. do 31. srpnja, u Zadru će boraviti mađarski policijski službenici Janos David i Molnar Batond, dok će tijekom srpnja i kolovoza turstima pomagati poljski policajci Andrzej Arent, Robert Piasecki, te policijska službenica Edyta Stola-Gryta.

Prilikom predstavljanja, strani policajci su izrazili veliko zadovoljstvo, ali i čast što upravo u Zadru imaju priliku raditi svoj posao, a kolega iz Njemačke, policijski službenik Jerko Rezo je sve iznenadio kada se novinarima obratio na tečnom hrvatskom jeziku.

-  Inače radim za njemačku policiju u Donjoj Saskoj,a ove godine prvi put radim u Zadru, odnosno, Hrvatskoj. Drago mi je da mogu biti ovdje, a kao što vidim Zadar je prekrasan grad  - rekao je njemački policajac. Nakon predstavljanja u PU zadarskoj poljski, mađarski i njemački policajac su u društvu zadarskih kolega prošetali Poluotokom gdje su se već prvog dana susreli sa svojim sunarodnjacima.
Načelnik Dražina je naglasio kako je 2006.godine projekt međunarodne policijske suradnje započeo upravo u Zadru.

25. svibanj 2024 14:53