StoryEditorOCM
ForumJEDAN OD NAJBOLJIH DALMATINSKIH RESTORANA ZATVORIO VRATA

'Uništili su nas porezi, lihvarske kamate, inspekcije, birokracija..

Piše Jutarnji.hr
2. siječnja 2017. - 20:23
restoran_paradigma

Ambiciozni splitski restoran Paradigma zatvara se nakon tri godine poslovanja, tijekom kojih su, kako navode u oproštajnoj poruci na Facebooku, "htjeli mijenjati paradigmu splitskog ugostiteljstva".

"Vjerovali smo, a i dalje vjerujemo, da se ljestvica mora podizati ukoliko želimo napredovati u bilo čemu, a naročito sada, u ugostiteljstvu i turizmu, koji nam preostaju kao posljednja slamka za koju se cijelo gospodarstvo drži vrhovima prstiju. O porezima koji su nas doveli tu gdje jesmo, a čija najavljena povećanja su istog trena obesmislila sve naše dosadašnje napore, raznim drugim opterećenjima, lihvarskim kamatama, čestim inspekcijama i pripadajućim kaznama, administraciji i birokraciji i sveukupnoj investicijskoj i pratećoj društvenoj klimi, koja u potpunosti diše u skladu s onom starom izrekom da susjednu crkne krava, nekom drugom prilikom."

Restoran Paradigma otvoren je u srpnju 2014. godine i vodili su ga Zoran Pejović i Mladen Livaja. Glavni kuhar Paradigme je bio talentirani mladi chef Ante Udovičić, a sommelier je bio Roko Bekavac.

"Paradigma nije bankomat, Paradigma traži kontinuirano investiranje, ljudsko, financijsko i duhovno. Paradigma nas je potrošila u svakom smislu te riječi. Paradigma je izrodila mnogo novih iskrenih prijateljstava, mnogo novih dragih poznanstava, mnogima utabala stazu za daljnji napredak i bolje karijere, a pomogla i nama samima u pozicioniranju u ovoj maloj bari hrvatske gastronomije, koja nije puna krokodila kako neki kažu, već isključivo punoglavaca i žaba. Da se i mi sami ne bismo izlegli iz punoglavaca u neku smeđu žabu, odlučili smo staviti Paradigmu u hibernaciju na tri godine", poručili su.

27. travanj 2024 09:08