StoryEditorOCM
ForumVELIKI PREOKRET

Grčki mediji: Uhićen je navijač AEK-a kojeg povezuju s ubojstvom Michalisa Katsourisa!

Piše vijesti sd
9. studenog 2023. - 18:40

Grčki mediji javljaju da je uhićen jedan grčki navijač AEK-a te da se ispituje njegova umiješanost u ubojstvo Michalisa Katsourisa (29) u kolovozu - prenosi Jutarnji list, navodeći kako Zougla.gr javlja da je informacija o uhićenju stigla od osobe koja se nalazi visoko u Ministarstvu javnog reda.

Prenose informaciju o tome da je identificiran DNK vlasnika noža koji je pronađen na mjestu ubojstva Katsourisa. Radi se o DNK osobe koja je policiji poznata i iz ranijih slučajeva, a ima dovoljno dokaza da mu se odredi istražni zatvor.

Prema posljednjim informacijama Zougla.gr, po tjeralici se radi o A.D., koji je optužen i za navijačke incidente u gradu Volosu, a radi se o dva različita slučaja u koje je upletena ista osoba. On se navodno vidi na snimkama iz noći u kojoj je ubijen Katsouris, kako trči pored njega, a policijski izvori ističu da je bio naoružan nožem. Taj je nož pronađen s tragovima krvi za koje se kasnije pokazalo da pripadaju ubijenom Katsourisu. Pokazalo se da nož sadrži još i neidentificirani uzorak, a istražuje se odgovara li to DNK materijalu uhićenog, javlja Protothema.

Podsjetimo, nakon što je 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris 7. kolovoza ubijen u neredima uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, u Grčkoj su uhićena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji u zatvorima čekaju završetak istrage.

Malenica o uhićenim navijačima

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica poručio je ranije danas da vlada poduzima sve što je u njenoj moći da olakša položaj uhićenih Dinamovih navijača u grčkom pritvoru te kazao da najavljene "dobre vijesti idu u smjeru puštanja hrvatskih državljana iz grčkih zatvora".

Obiteljima pritvorenih koji, među ostalim, zamjeraju premijeru Andreju Plenkoviću što ne odgovara na njihova pitanja Malenica je odgovorio da su oni redovito informirani o svim aktivnostima koje vlada poduzima.

‘‘Predsjednik vlade kontinuirano razgovara s grčkim premijerom, a ja sam po ovom pitanju pisao ministru pravosuđa Grčke. Vlada poduzima sve što je u njenoj moći da olakša položaj hrvatskih državljana‘‘, rekao je Malenica u četvrtak nakon sjednice vlade.

Upitan za raniju Plenkovićevu najavu da u slučaju uhićenih navijača ima dobru vijest, Malenica je odgovorio kako vjeruje da ‘‘dobre vijesti idu u smjeru puštanja hrvatskih državljana iz grčkih zatvora‘‘.

Na pitanje može li Grčka zatražiti od hrvatskog pravosuđa da preuzme slučaj stotinjak uhićenih u Ateni u kolovozu nakon ubojstva grčkog navijača, ministar je odgovorio da je ranije u razgovoru s grčkim kolegom iskazao spremnost da Hrvatska preuzme kazneni progon.‘‘Međutim, na grčkim vlastima je da o tome odluče. Mi zasad nismo dobili nikakvu informaciju da su oni spremni predati poduzimanje kaznenog progona‘‘, kazao je.

26. travanj 2024 19:03