StoryEditorOCM
ForumLOV NA MANDATE

Dva bivša istaknuta HDZ-ovca uhvaćena na piću u Zagrebu. Sprema li se zajednički izlazak na izbore?

Piše Mario Pušić/JL
13. ožujka 2024. - 17:05

Još krajem siječnja, kada se ni okvirno nije znao datum izbora su dva bivša HDZ-ovca, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava te predsjednik stranke LiPo dr. Darko Milinović razgovarali o mogućoj suradnji u Sedmoj izbornoj jedinici za predstojeće parlamentarne izbore. Ona je, čini se, sada prilično izvjesna, jer su i danas u popodnevnim satima Penava i Milinović brusili detalje te suradnje na druženju u jednom zagrebačkom kafiću, gdje smo ih uhvatili. Iz Jutarnjeg lista nazvali su dr. Milinovića i pitali kakva je bila kava s Penavom.

image
Damjan Tadic/Cropix

- Imate krivu informaciju, nije bila kava nego čaj - našalio se bivši ministar Milinović, no, čini se da ostali dio ove priče drži vodu.

- Mi smo predstavnici političkih stranaka na istom političkom spektru i s te prijateljske razine se može očekivati suradnja. Osim s Domovinskim pokretom imamo kontakata i s još nekim strankama s desnog političkog spektra. S kime ćemo ići i na koji način, dogovorit ćemo na stranačkim tijelima ovoga tjedna, najkasnije do ponedjeljka - kaže nam dobro raspoloženi Milinović.

Ono što je sasvim izvjesno, kako je potvrdio, stranka LiPo sigurno izlazi na izbore u Sedmoj izbornoj jedinici. Podsjetimo, Milinovićeva stranka glavna je oporba vladajućem HDZ-u Ličko-senjskoj županiji.

image
Damjan Tadic/Cropix
27. travanj 2024 08:01