StoryEditorOCM
Đirada‘SVIJET NA STOLU‘

U zadarskoj Hotelijerskoj-turističkoj i ugostiteljskoj školi pripremat će se slana i slatka jela iz Italije, Grčke i Turske

Piše B. S.
15. svibnja 2024. - 09:17

Zadarska Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, danas, u srijedu, 15. svibnja, u 17.30 sati bit će domaćin radionice mediteranske kuhinje u sklopu Dana geografije 2024. čija je ovogodišnja tema Svijet na stolu.

Škola će ugostiti studente i nastavnike Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru, a svi će zajedno pripremiti slana i slatka jela iz Italije, Grčke i Turske. 

Dane geografije organizira studentska udruga Egea, Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru i Hrvatsko geografsko društvo – Zadar. Uz hrvatske studente pridružiti će se i nekoliko inozemnih koji su trenutno na Erasmus mobilnosti. Očekujemo zanimljivu razmjenu znanja i vještina jer će učenici podučiti studente kulinarskim vještinama, a studenti će učenicima prenijeti osnovna geografska znanja o državama (Italiji, Grčkoj, Turskoj) iz kojih dolaze jela koja će se pripremati. 

U radionici će sudjelovati profesori Sveučilišta u Zadru: prof. dr.sc. Anica Čuka, prof. dr. sc. Vera Graovac Matassi, izv. prof. dr. sc. Ana Pejdo, izv. prof. dr. sc. Ante Blaće i izv. prof. dr. sc. Jadranka Brkić-Vejmelka.

Studenti Sveučilišta u Zadru koji će sudjelovati u radionici su: Ivona Aščić, Tena Balog, Estera Kroupa, Luka Lešić, Zdravko Pojatina, Josip Miletić, Marko Huten, Ivan Pivčević, Lotta Knorr i David Hacke.

Kao predstavnici domaćini Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar, slana i slatka jela radionice će pripremati i posluživati: Smiljana Prtenjača- strukovna učiteljica kuharstva sa 2.D razredom, Ivan Brdar- strukovni učitelj ugostiteljskog posluživanja sa 2.F razredom, te Kristina Lončar- strukovna učiteljica i mentorica slastičarstva sa 1.H razredom.

29. svibanj 2024 09:39