StoryEditorOCM
ĐiradaOSMI PO REDU

Ovogodišnji ‘Zrmanja adventures festival‘ održat će se u duhu dvadesetogodišnjeg jubileja aktivnog turizma u obrovačkom kraju

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2024. - 19:28

Ovogodišnji, 8. Zrmanja adventures festival održat će se, 6., 7. i 8. rujna u suradnji s  HTZ, TZZŽ, TZ  grada Obrovca,te razvojnom agencijom općine Gračac. Ovogodišnji festival održat će se u duhu dvadesetogodišnjeg jubileja aktivnog turizma u obrovačkom kraju pod nazivom ‘Kajakom, korakom i kotačem kroz zemlju Zrmanjinu, Bukovicu i Liku‘.

Posebnost zbog velikog jubileja koji pokazuje izdržljivost i gorštačku upornost u stvaranju i unaprjeđivanju posebnih oblika turizma u obrovačkom kraju je otvaranje bike centra u Obrovcu koji će svakodnevno organizirati bike ture na relaciji Obrovac-Priževačka glavica -  Jankovića buk  kao i na ostalim bike stazama  po zahtjevu učesnika, te   otvaranje još četiri  kajak staze na rijeci Zrmanji na relacijama:  Obrovac- Jankovića buk, Obrovac – Ušće rijeke Zrmanje, Obrovac  - Meka draga, Obrovac – Maslenica/Novigrad

Ova manifestacija ima za cilj integrirati i povezati sve referentne točke koje svojim potencijalom ovaj prostor mogu pozicionirati  na europsku i svjetsku turističku kartu, a turizam kao jednu od najvažnijih gospodarskih grana u RH, konačno i na ovim prostorima,  staviti na mjesto koje mu pripada.

 

Program:

6. Rujna. 2024. Utrka dva mosta (Maslenički most- Obrovački most)

-20 km utrka od Masliničkog ždrila preko Novigradskog mora kroz povijesni kanjon rijeke Zrmanje pa sve do grada braće Kurjaković.

7.Rujna. 2024. Trail  Franje Josipa

-Trail utrka čiji je start na sjevernim obroncima Velebita (općina Gračac). Trčat će se kroz; prekrasnu šumu bjelogorice, visoravnima Velebita, Majstorskom cestom, Tulovim gredama sve do kapelice Sv. Frane na južnim obroncima Velebita (općina Jasenice).

8. Rujna. 2024. Biciklijada „biciklom kroz Velebit „

-Start- Cerovačke pećine kroz grad Gračac, prijevoj Prezid, Ravni Golubić, kanjon Krneze, manastir Krupa, kameni kost na rijeci Zrmanji, cilj mlinice Žegar.

28. svibanj 2024 07:46