StoryEditorOCM
4 kantunaDOGOVOR U ČISTOĆI?

Zekanović nakon sastanka: "Dobili smo ponudu, razmotrit ćemo je do petka". Krstičević: "Naša je ponuda više nego korektna!"

Piše I. N.
8. svibnja 2024. - 14:49
Sindikalni povjernik u Čistoći Denis Zekanović. direktor Ivan John Krstičević i županijski povjerenik sindikata Vinko FabijanČistoća/Arhiva/Slobodna Dalmacija

Radnici Čistoće u petak neće u štrajk nego u novi krug pregovora oko povećanja plaća. Na sastanku održanom u srijedu u podne sindikalne predstavnike dočekala je ponuda uprave Čistoće koju su oni uzeli u razmatranje i o kojoj će se očitovati na novom sastanku u petak.

Za stol su sjeli sindikalni povjerenik Čistoće Denis Zekanović, njegov zamjenik Tomislav Bralić te županijski povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Vinko Fabijan. Na drugoj strani su bili direktor Čistoće Ivan John Krstičević i tehnički direktor Boris Skroće. Podsjetimo, sindikat traži povećanje plaće od 30 posto za operativu te 10 posto za ostale zaposlenike najveće zadarske komunalne tvrtke te slobodne subote za ”narančaste” izvan sezone.

- Uprava nam je podastrla svoj prijedlog na tragu naših zahtjeva. O konkretnim elementima prijedloga ne mogu govoriti, ali mi ćemo ga pročuti i u petak na sastanku o njemu iznijeti svoj stav. U pitanju je sukcesivno povećanje koeficijenata i bodova za određena radna mjesta, a što to konkretno znači za plaće radnika, izračunat ćemo pa ćemo vidjeti – kazao nam je Zekanović nakon sastanka dodajući da ni radnicima ni upravi nije do štrajka.  Mi smo za pregovore i razgovore, ali ako nešto ne ide, onda ne ide i ide se u štrajk, poručuje Zekanović.

Direktor Čistoće Ivan John Krstičević nakon sastanka je bio puno konkretniji.

- Naša ponuda je povećanje plaća za operativu od 25 posto sada, i pet posto od 1. rujna. U povećanje koje bi odmah išlo je povećanje od pet posto za ostale zaposlenike, a početkom rujna bi išlo još pet posto za sve.

Krstičević smatra da je ponuda više nego korektna, štoviše, ističe da uprava Čistoće nije protiv interesa radnika, već traži mogućnost da njihove zahtjeve ispuni tako da se ne ugrozi poslovanje tvrtke.

- Štrajk stvarno nikome ne treba. On bi samo stvorio probleme svima, a ništa ne bi riješio. Za stolom smo opet u petak i ja se nadam da će ova priča tada biti zaključena, na obostrano zadovoljstvo – kazao nam je Krstičević.

31. svibanj 2024 03:31