StoryEditorOCM
4 kantunaODLAZAK

Voditeljica Filmskog ureda Zadar Ivana Zrilić napušta ‘INOVAciju‘; Ravnateljica Colić: Tek jučer mi je rekla da odlazi, ionako je sve bio timski rad

Piše L. Burčul
29. ožujka 2022. - 21:13

Voditeljica Filmskog ureda Zadar Ivana Zrilić uskoro prelazi na novi posao: postat će voditeljica kabineta rektorice Sveučilišta u Zadru. Njezinim odlaskom otvara se pitanje tko će Zrilić zamijeniti na poziciji voditelja prvog hrvatskog filmskog regionalnog ureda, koji je otvoren 2014. godine kao dio Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija.

- Voditeljica filmskog ureda Ivana Zrilić u ponedjeljak me obavijestila da prelazi na drugo radno mjesto, tako da je to za mene nova informacija. Postoji otkazni rok i sada treba riješiti tu proceduru. Uistinu se još uvijek ne može govoriti tko će naslijediti njezino mjesto, vjerojatno će biti raspisan javni natječaj – kazala je ravnateljica INOVAcije Katarina Colić, apostrofirajući da je sadašnja zamjenica ravnateljice, Vedrana Kevrić, „osmislila, pokrenula i vodila" rad Filmskog ureda, kao prva ravnateljica INOVAcije.

image

Katarina Colić

Cropix

- U proteklih osam godina napravljeno je više od 70 projekata snimanja, od kojih je, zanimljivo, najvažniji bio rađen upravo u doba pandemije, prošle godine. Snimanje nizozemskog „Expeditie Robinsona“ je lanjsko ljeto donijelo Dugom otoku više od šest tisuća noćenja, a na nizozemskoj televiziji emitirane su 33 epizode tog reality showa. Dakako da je generalno pandemija usporila snimanja u Zadarskoj županiji, ali smo u 2021. godini ipak realizirali sedam projekata snimanja – kazala je ravnateljica Colić.

Ona nije komentirala razloge odlaska Ivane Zrilić sa mjesta voditeljice Filmskog ureda, kazavši tek da se tu ionako radi o timskom radu unutar INOVAcije, te da naredni projekti neće ni na koji način biti dovedeni u pitanje.

image

Snimanje 'Nestalih'

Filmski ured Zadar

Ivana Zrilić, koja je prije početka rada u Filmskom uredu Zadar bila poznata zadarska novinarka, ni na koji način nije htjela komentirati razloge prelaska na Sveučilište. Formalno, još je uvijek djelatnica u INOVAciji, te nam je u telefonskom razgovoru samo kazala da „traje prijelazni rok.“ Na Sveučilištu u Zadru bio je raspisan natječaj za voditelja Kabineta rektora 2. veljače ove godine, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom. Na natječaj se javilo 16 kandidata, a nakon svih obavljenih formalnih provjera, uključujući i razgovore na kojima su se vrednovali znanje, sposobnosti i vještine, komunikacija i profesionalni ciljevi i motivacija kandidata, Povjerenstvo je izabralo Ivanu Zrilić.

image

Ivana Zrilić

Cropix

Od javnosti poznatijih ostvarenih snimanja koja su bila pomognuta Filmskim uredom Zadar je serija „Nestali“, snimana na potezu od Obrovca i sela Jokići, sve do Marasovića, kao i britansko-američka hit serija „The Terror“ u produkciji Ridleyja Scota, snimana na Pagu. Filmski ured je surađivao i na snimanju filma o Anti Gotovini „General“ redatelja Antuna Vrdoljaka, a opširnije o poslovima Filmskog ureda Ivana Zrilić je s našim novinarom razgovarala prije gotovo četiri godine, nakon čega je rijetko istupala u javnosti.

image

Snimanje 'Nestalih'

Filmski ured Zadar
03. svibanj 2024 20:11