StoryEditorOCM
4 kantunaZAGREBAČKA AGENCIJA ZA PSIHIJATRIJSKU USTANOVU

Umjesto poklona za Božić, "Brigada" uređuje bolnicu na Ugljanu

Piše Ana Franić
22. studenog 2018. - 11:42
brigada02

Prije dvije godine, zagrebačka kreativna agencija "Brigada", umjesto božićnih domjenaka i darova, odlučila je napraviti promjenu i ostaviti drukčiji trag, pa je uljepšala prostorije Dječje bolnice Kantrida u Rijeci. Ove godine, vođeni istom mišlju, odlučili su posjetiti korisnike Psihijatrijske bolnice Ugljan, kako bi obnovili zajedničke prostorije i unijeli malo vedrine u otočne zimske dane.

– Kao tim, odlučili smo zasukati rukave i, umjesto korporativnih darova, u božićno vrijeme napraviti nešto konkretno. Svatko je dao svoj prijedlog i internim glasanjem odlučili smo se za Psihijatrijsku bolnicu na Ugljanu. Htjeli smo pomoći ustanovi koja nije toliko poznata javnosti, a bolnica se i zbog svoje dislociranosti nametnula kao idealan izbor. Na otoke i udaljenija mjesta se izvan turističke sezone vrlo često potpuno zaboravi – govori Zoja Ivanišević, voditeljica projekata u agenciji "Brigada", koja se bavi arhitekturom i dizajnom interijera.

Na fotografijama su vidjeli stanje u bolnici te su shvatili kako je u kuhinji, dnevnom boravku i prostoriji za vježbanje najveća potreba za intervencijom.

– Na Ugljan dolazimo 6. prosinca i tijekom dva dana intenzivnih radova uredit ćemo zajedničke prostorije kako bismo uljepšali boravak svim korisnicima. Naš tim arhitekata i dizajnera osmislio je rješenja, koja ćemo potom zajednički provesti u djelo – objašnjava Zoja.

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice na Ugljanu Mladen Mavar nije krio oduševljenje zbog dobre vijesti koja je stigla na njihov otok.

– Sve što može poboljšati život i liječenje naših pacijenata objeručke prihvaćamo. Sve prostorije koje će se urediti koriste se u terapijske svrhe, tako da će promjena goditi našim korisnicima. U našoj kuhinji održavaju se radionice u sklopu radne terapije gdje korisnici uče o osnovama kulinarstva. Na taj ih način pripremamo za samostalno funkcioniranje. Cijenimo potez agencije "Brigada" i jedva čekamo da nam dođu u goste – rekao je ravnatelj Mavar.

28. travanj 2024 19:11