StoryEditorOCM
4 kantunaPAO "KAPITALAC"

Rekordna zapljena zadarske policije! U Arbanasima kod 44-godišnjaka nađen heroin vrijedan 400 tisuća eura, evo što su mu još pronašli

Piše B.S./I.I.
5. veljače 2024. - 11:11

U sjedištu Policijske uprave zadarske, održana je konferencija za medije na kojoj su prezentirani statistički podaci za 2023. godinu iz domene kriminaliteta droga, ali je i javnost upoznata s nedavnom većom zapljenom droge u Arbanasima. 

image

PU Zadarska

/Slobodna Dalmacija

- Za istaknuti je kako je u 2023. godini PU zadarska zaplijenila najveće količine droge dosada. Zaplijenjen je 21.331 gram marihuane, 3.221 grama heroina, 2.721 grama amfetamina, 1.275 grama kokaina i 145 grama hašiša. Interesantno je spomenuti da se u 2023. godini ponovno pojavljuje heroin i hašiš, droge koje zadnjih nisu godina bile toliko zastupljene, a sada se ponovno pojavljuju na ilegalnom tržištu. U prvih mjesec dana PU zadarska je imala 19 zapljena droge u kojima su oduzeti marihuana, kokain, hašiš, speed..., kazao je zamjenik načelnika PU zadarske, Ivan Gambiraža podsjećajući i na nedavno prekinuti ilegalni party na Musapstanu gdje su policijski službenici kod više osoba pronašli manje količine droga, a dio droge je pronađen odbačen u parku. 

image

PU Zadarska

/Slobodna Dalmacija

Voditelj Službe kriminalističke policije, Željko Pilipović, obavijestio je o većoj zapljeni droge kod jedne osobe koja se odigrala 1. veljače. 

- U prijepodnevnim satima, u Arbanasima, policijski službenici su zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga, zaustavili auto zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac u dobi od 44 godine, a kojeg su policajci odmah po zaustavljanju uhitili zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Nakon uhićenja 44-godišnjak je priveden, a osobno vozilo vučnom službom prevezeno u krug PU zadarske gdje je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru poduzeta pretraga vozila. U vozilu je ispod desnog sjedala, u improviziranom spremištu, pronađeno 1.638 grama heroina pakiranog u tri PVC vrećice, 568 grama marihuane pakiranog u jednu PVC vrećicu, 161 grama kokaina pakiranog u dvije PVC vrećice, 5.016 grama heroniskog punila, šest tisuća eura za koje postoji sumnja da je pribavljeno prodajom droge te dva mobilna uređaja, kazao je Pilipović dodajući kako su službenici oduzeli drogu, novac i mobitel, a nakon dovršenog istraživanja podnesena je kaznena prijava te je 44-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, a određen mu je i istražni zatvor. Zaplijenjenu drogu i novac od 44-godišnjaka policija je prezentirala na konferenciji za medije. 

image

PU Zadarska

/Slobodna Dalmacija

Pilipović je istaknuo kako bi se miješanjem heroina s punilom dobila ukupna količina od 6.654 grama, gdje bi se četverostruko povećala njena vrijednost što bi postiglo 400 tisuća eura ulične vrijednosti.

27. travanj 2024 08:09