StoryEditorOCM
4 kantunaKALMETA SE DRUŽIO S NOVINARIMA

'Mediji su jedan od stupova demokracije'

Piše Ana Franić
15. prosinca 2016. - 19:50
novinari_2.JPG

Gradonačelnik Božidar Kalmeta danas je povodom predstojećih blagdana u Maloj vijećnici organizirao druženje za sve novinare, snimatelje i fotografe koji prate rad gradske uprave.

- Mediji su jedan od stupova demokracije i naravno da nema njih da ne bi bilo ni demokracije, kao i da nema demokratskog društva nebi bilo ni slobodnih medija - kazao je Kalmeta.

Dodao je kako Gradska uprava obavlja javnu funkciju koja mora biti transparentna građanima jer su oni ti koji biraju, a pomoću medija građani brzo dobivaju relevantne informacije. Naglasio je kako ono što gradska uprava doista želi je da njihov rad bude izložen građanima da oni to mogu kritizirati ili hvaliti.

- Kritika nije loša, ona je dobra! Naravno bez vas je sve to nemoguće i zbog toga cijenimo i poštujemo vaš rad. Za sljedeću godinu želimo da se mediji u Zadru nastave širiti i razvijati jer bez njih se razvoj i rad grada ne može prezentirati, za kraj je poručio Kalmeta.

U ime zadarskih novinara gradonačelniku se obratio novinar Slobodne Dalmacije i portala Zadarski.hr, Mario Vuksan.

- Mislim da suradnja između gradske uprave i medija dobro teče, nismo uvijek u ljubavi ali rad zadarskih medija je korektan, rekao je Vuksan.

28. svibanj 2024 02:15