StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI SABORNICI

Ivan Matić: "MOST je jedan mandat uzeo HDZ-u. Duša mi je mirnija." Biloglav: "Nemoguće je sastaviti Vladu bez DP-a!"

Piše Iva Ivanac
18. travnja 2024. - 11:33

- Domovinski pokret (DP) ovoga je puta dobio vlastita dva mandata u 9. Izbornoj jedinici, zadovoljan je predsjednik ŽO DP-a Damir Biloglav koji je u izbornoj noći postao saborski zastupnik. Domovinski pokret je u "utvrdi HDZ-a" osvojio dva mandata. 

- Prošli put mandati iz 9. Izborne išli su partnerima, Hrvoju Zekanoviću i Karolini Vidović Krišto, a ovoga puta DP ima dva čvrsta mandata tako da ne bi trebalo biti nekakvih iznenađenja kao što je to bilo sa Zekanovićem, kazao je Biloglav.

- Prije izbora su nam davali jedan mandat, ali smo uspjeli izvući dva, a osobno sam dobio puno preferencijalnih glasova, više od pet tisuća. Domovinski pokret i partneri u Sabor ulaze s 14 mandata od kojih samo dva pripadaju partnerima. Imamo puno bolju poziciju nego što smo imali prije četiri godine, jer je sada nemoguće sastaviti Vladu bez DP-a. Nama je bitno da se držimo svojih ciljeva zbog kojih smo i osnovali ovu stranku, vrijeme će pokazati na koji način ćemo i hoće li doći do ciljeva, poručuje Biloglav. 

U Sabor je ušao i MOST-ov kandidat Ivan Matić. MOST je prošle parlamentarne izbore osvojio jedan mandat u 9. Izbornoj jedinici, a ovoga puta su uzeli dva mandata, HDZ-u su "oteli" jedan, a po broju glasova su treća politička stranka u jedinici.

- Još mi je draže što smo uzeli HDZ-u mandat, smije se Matić koji se našao na listi u 9. izbornoj jedinici iako po novoskrojenim granicama "geografski" pripada 7. Izbornoj jedinici. 

- Malo je nezgodno bilo ući u drugu izbornu jedinicu, ali uspjeli smo. Bitno je da smo osvojili dva mandata, a još kad smo jedan mandat uzeli HDZ-u, duša mi je mirnija. Ulazak u Sabor je velika čast, ali i i odgovornost i to ne govorim kao floskulu. Preda mnom je ogroman posao i nadam se da ću lokalne probleme uspjeti podići na nacionalnu razinu i na taj ih način krenuti rješavati, kazao je Matić dodajući kako je ispred svih građana zanimljivo razdoblje kada je u pitanju sastavljanje nove Vlade. 

26. travanj 2024 16:30