StoryEditorOCM
4 kantunaNI TO NIJE SVE...

Državljanin Srbije trčao za Zadraninom s nožem, pa ga pokušao ubosti u glavu, a kada to nije uspio ugrizao ga je za - obrvu!

Piše Božana Sviličić
28. travnja 2023. - 18:31

Zbog opasnosti od bijega i bezobzirnosti prilikom pokušaja ubojstva Zadranina u veljači prošle godine, Vijeće Županijskog suda u Zadru produžilo je mjere opreza 45-godišnjem državljaninu Srbije s prebivalištem u Zadru. 

Državljanin Srbije, koji dosad nije osuđivan, u više je navrata kroz dan vrijeđao i pozivao žrtvu da se nađu, nakon čega je na dogovoreno mjesto došao s nožem dužine od - 30 centimetara! Kada se Zadranin dao u bijeg, 45-godišnjak je trčao za njim mašući nožem dobrih 500 metara.

Kada je Zadranin konačno stao, 45-godišnjak je zamahnuo nožem s namjerom da ga ubode u glavu, a kada to nije uspio i kada su pali na pod, a nož mu ispao iz ruke, snažno ga je ugrizao za - obrvu!

Nakon toga se podigao s poda i s obje noge skočio Zadraninu na nogu, a kako mu niti to nije bilo dovoljno, još ga je jednom snažno nogom udario u glavu. U daljnjem napadu spriječile su ga dvije muške osobe.

Odvjetnik 45-godišnjaka Tomislav Gambiraža predložio je da mu se se mjere konačno ukinu smatrajući da produljivati mjere uz iste razloge koji su postojali u vrijeme kada su određene nema nikakvog smisla jer za to moraju postojati neki novi razlozi koji opravdavaju realnu opasnost da će okrivljenik bez daljnje primjene mjera pokušati pobjeći, skriti se i slično.

Njegov prijedlog vijeće nije prihvatilo držeći kako i nadalje postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi okrivljenik mogao pobjeći, obzirom da je državljanin Republike Srbije koji nije niti poslovno niti obiteljski vezan za teritorij Republike Hrvatske. Utvrđeno je da bi je mogao nesmetano napustiti jer u Republici Hrvatskoj ima samo prijavljeno boravište, na koji način bi postao nedostupan organima kaznenog progona, tim više što Republika Srbija nema sklopljen Ugovor o izručenju svojih državljana ukoliko su počinili kazneno djelo na teritoriju Republike Hrvatske.

S obzirom da je riječ o ovisniku, vještaci su utvrdili kako postoji opasnost da bi mogao počiniti istovrsna ili druga kaznena djela. 

 

30. travanj 2024 18:05