StoryEditorOCM
4 kantunaDOŠLI U PAKOŠTANE

Ante Gotovina svratio na tonsku probu Daleke obale: ‘Sluša samo naše pjesme dok karta sa ženom i ekipom...‘

Piše Vijesti sd
15. travnja 2024. - 08:53
”Ante Gotovina, ljubitelj saxofona i Daleke obale. Kaže da kad igra karte s ekipom pušta samo Daleku obalu...”screenshot Facebook

Prva proba Daleke obale bila je na ljeto 1985. na Bačvicama s akustičnim gitarama, usnom harmonikom i šuškama pa je ovo naše što smo pripremali zadnjih mjeseci kod Jakše u Rupi povratak korijenima, riječi su to Borisa Hrepića Hrepe, jednog od osnivača splitskog benda, pa te rečenice još i više dobivaju na težini, pišu 24 sata 

Hrepa i Jakša Jordes, koji je naslijedio prvog pjevača Marijana Bana, prošlog su tjedna imali nastupe u Šibeniku i Pakoštanima. Jakša i Hrepa (ex Daleka obala) pisalo je na plakatima, koji su na tonsku probu privukli i generala Antu Gotovinu.

- Sjajan čovjek, pristojan i jednostavan. Pričao nam je o glazbi, kako voli jazz i saksofon. U Parizu je često odlazio u jazz klubove, a onda, kad bi došao, jedan mu je prijatelj saksofonist uvijek posvetio pjesmu.

‘Ovo je za Tonija‘, rekao bi svirač - prenio nam je Hrepa.

Tada bi se iz glazbenikova saksofona počeli čuti taktovi "What a Wonderful World" velikog Satchma, odnosno Louisa Armstronga. Pričao je tako dvojac iz ex Daleke obale s Gotovinom o muzici, zvonkoj radosti.

- Kaže da kada karta, bilo sa ženom, bilo s prijateljima, sluša Daleku obalu - otkrio je Hrepić.

Prva dva koncerta koji su imali prošli su sjajno. Neki su ih došli čuti, da "provjere kako to zvuči". Svi su otišli zadovoljni.

- Pa prva proba nam je bila akustična, sad se samo vraćamo temeljima - objašnjava Hrepa.

image

Fotografija Ante i Dunje Gotovine kad je nakon oslobađajuće presude stigao kući

Bruno Konjevic/Cropix/Cropix

Jakša je uskočio s glasom, i sam Ban ga je "blagoslovio" kao legitimnog nasljednika, a i sa saksofonom.

- Sjajno su prošli koncerti, odlična je bila atmosfera. I moram samo dodati kako je Gotovina veliki gospodin. Jako puno zna o jazzu, obožava saksofon. Baš me se dojmio - dodao je Jakša. 

25. travanj 2024 22:12