StoryEditorOCM
Svijetpotpuni kaos

Velika drama u avionu iz Londona: Turbulencije su bile tako žestoke da je jedna osoba poginula, a 30 ozlijeđeno!

Piše vijesti sd
21. svibnja 2024. - 12:26

Jedna je osoba poginula, a više od 30 je ozlijeđeno na letu iz Londona u Singapur koji su pogodile snažne turbulencije, javila je zrakoplovna kompanija, prenosi BBC.

Boeing 777-300ER za Singapur preusmjeren je u Bangkok i sletio u 15:45 po lokalnom vremenu.

U zrakoplovu je bilo ukupno 211 putnika i 18 članova posade, navodi se u priopćenju zrakoplovne kompanije Singapore Airlines, koja je izrazila sućut obitelji preminulog.

Singapore Airlines je priopćio da surađuju s lokalnim vlastima na Tajlandu kako bi pružili hitnu medicinsku pomoć te da u Bangkok šalju tim za pružanje dodatne pomoći.

ruštvenim mrežama kruže neke fotografije koje prikazuju dijelove zrakoplova iznutra te razbacane krhotine.


- Naš prioritet je pružiti svu moguću pomoć svim putnicima i članovima posade u zrakoplovu, naveli su u priopćenju.

Tajlandske su vlasti poslale kola hitne pomoći u zračnu luku Suvarnabhumi.

Još uvijek nije sasvim jasno što se točno u avionu dogodilo. Dopisnica Sky Newsa za Aziju javlja da postoje neke indicije da je zrakoplov udario u zračni džep prije hitnog slijetanja.

- Ozljede uzrokovane ozbiljnim turbulencijama relativno su rijetke u kontekstu milijuna obavljenih letova. Međutim, ozbiljne turbulencije mogu biti dramatične i dovesti do teških ozljeda ili, nažalost, kao u ovom slučaju, smrtnih ishoda, rekao je za BBC stručnjak za opću avijaciju John Strickland.

- Zrakoplovne kompanije preporučaju da sigurnosni pojasevi ostanu barem labavo vezani tijekom cijelog leta, bio on dug ili kratak. To upozorenje nije uzaludno, dodao je Strickland.

Turbulencije su česte na letovima, no ozbiljniji incidenti poput ovoga su rijetki, a turbulencije obično nisu razlog za brigu.

Ponekad se mogu predvidjeti, a poznato je i da piloti radarom međusobno komuniciraju kako bi upozorili druge, no turbulencije mogu doći i iznenadno. Iako se radi o vremenskom fenomenu, one se mogu dogoditi bilo gdje i u svim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 21:26