SvijetOBITELJ JE SVJEDOČILA

'Zabavljam se kao nikad u životu!' rekla je mlađoj sestri na telefon onaj dan kad je nestala; Tragičan kraj velike potrage: britanska studentica je pronađena utopljena

Piše JL

Tijelo britanske turistkinje Amelije Bambridge pronađeno je u moru, nakon opsežne potrage u kojoj je sudjelovalo više od stotinu vojnika, pripadnika mornarice, policije i drugih stručnih službi, kao i volontera i rođaka, i to gotovo 50 kilometara dalje od mjesta s kojeg je nestala, objavila je kambodžanska policija, a prenio Daily Mail.

Tijelo nesretne Amelije pronađeno je blizu granice s Tajlandom, nakon što je nestala s otoka Koh Rong. Intenzivna je potraga trajala osam dana.

Obitelj 21-godišnjakinje strahovala je da se djevojka utopila. Tijelo je prevezeno na autopsiju, a policija ju je identificirala po tetovaži i odjeći koju je nosila kad je zadnji put viđena, prenosi Jutarnji pisanje britanskog portala. 

Amelijina obitelj bila je uz policiju i spasilačke službe kad su im pronašli kćer. Prema prvim pretpostavkama djevojka se utopila, no autopsija će pokazati službeni uzrok smrti.

Zamjenik zapovjednika mornarice Tea Sokha rekao je da su im za lokaciju tijela javili lokalni ribari koji su je uočili u prolazu.

Amelijinu smrt potvrdio je i njezin brat Harry Bambridge dok su odvozili tijelo na autopsiju.

"Mogu potvrditi da je to moja sestra Amelia. Jako mi je žao, ništa nisam htio više od toga da je nađu živu i zdravu. Kad se idući put vidimo, na nebu, ja častim!" - poručio je shrvani Harry.

Amelia Bambridge je posljednji put viđena na beach partyju na otoku Koh Rong prošle srijede.

Zaposlenici privatnog lokala gdje se održavao tulum pronašli su njezin ljubičasti ruksak, telefon i bankovne kartice jutro nakon što je nestala. Obitelj se zabrinula i prijavila nestanak jer se taj dan nije odjavila iz hostela kao što je trebala.

Ispričali su kako je Amelia za ovo putovanje štedjela dvije godine dok je radila u banci. Na put je krenula 27. rujna, a prvo je posjetila Vijetnam.

Javila se mlađoj sestri Georgie s kojom je veselo pričala na telefon, no već isti dan je nestala.

Rekla je da se "zabavlja kao nikad u životu".

#AMELIA BAMBRIDGE