StoryEditorOCM
Regijana vučićevoj listi

Skandal u Srbiji: državni tajnik pozirao s narko bosom, ministar već danima ništa ne komentira

Piše Vijesti SD
28. lipnja 2023. - 08:16

Državni tajnik u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i član Predsjedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Đorđe Dabić objavio je na društvenim mrežama fotografiju s Predragom Koluvijom - vlasnikom imanja Jovanjica na kom je pronađena jedna od najvećih plantaža marihuane u Europi. Iako je riječ o osobi protiv koje se vode dva postupka pred odjelom suda za organizirani kriminal, to nije spriječilo Dabića, državnog službenika, da se s njim druži i fotografira, a još manje je potaklo resornog ministra, Aleksandra Martinovića da se oglasi i objasni kako je došlo do toga da se njegov službenik nađe u društvu ovakve osobe, piše Nova.rs. 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave već tri dana nije reagiralo na fotografiju, a upit oko toga je poslala i Nova.rs, ali odgovor nisu dobili. 

Pored toga što je državni tajnik, Dabić je član Predsjedništva vladajuće stranke, a bio je i na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“, nakon izbora u lipnju 2020. godine. Odlukom Vlade Srbije, u studenome prošle godine imenovan je za državnog tajnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Predraga Koluviju policija je zaustavila u studenome 2019. godine zbog bahate vožnje, nakon čega je priveden zbog posjedovanja lažne policijske iskaznice. Istog dana, policija je na njegovom imanju „Jovanjica“ kod Stare Pazove pronašla oko 66.000 biljaka kanabisa i oko 660 kilograma osušene marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 00:00