Regijašpica sezone

Gužve na graničnim prijelazima između Hrvatske i BiH prema Jadranu: najviše se čeka kod Metkovića, upozoravaju se vozači na kilometarske kolone

Piše Hina

Na više graničnih prijelaza između Hrvatske i BiH koji u jeku turističke sezone vode prema Jadranskoj obali u nedjelju su zabilježene gužve, dok se iz Hrvatske na ulazak u BiH dulje čeka na sjeveru te zemlje.

Kako su izvijestili iz Auto-moto saveza u BiH (AMSuBIH) sa sjedištem u Mostaru, na deset graničnih prijelaza s Hrvatskom pojačan je promet osobnih vozila.

Najduže se čeka na području Metkovića na graničnome prijelazu Doljani iz pravca Čapljine. Ondje su u nedjelju zabilježene kilometarske  kolone iz pravca BiH, ali i bitno manje zadržavanje u suprotnom pravcu. Zbog toga su iz AMSuBIH pozvali na korištenje drugih graničnih prijelaza.

Prema istome izvoru pojačan je promet osobnih vozila i na graničnim prijelazima Priska, Osoje, Gorica, Bijača, Neum II. na izlazu iz BiH u južnom dijelu zemlje.

Na ulazu u BiH iz Hrvatske duža su zadržavanja na graničnim prijelazima Gradiška, Donja Gradina, Neumu I i u Kostajnici.
Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, navodi AMSuBiH.

#BIH#GRANICA#GRANIčNI PRIJELAZ#GUžVE