StoryEditorOCM
Hrvatskaprošlo je 15 godina

Tužna obljetnica, na današnji dan pronađeno tijelo Britt Lapthorne, ostatke trupla bez ruku i nogu mrežom izvukao ribar

Piše VIJESTI SD
6. listopada 2023. - 19:40

Prije točno 15 godina, upravo na današnji dan, u moru na predjelu Boninova pronađeno je poluraspadnuto tijelo za koje su forenzičari zagrebačkog Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić DNK-analizom utvrdili kako je riječ o nestaloj australskoj djevojci, tad 21-godišnjoj Britt Lapthorne.

Ostatke trupla bez ruku i nogu mrežom je izvukao dubrovački ribar koji nije sudjelovao u potrazi, nego je stjecajem okolnosti tog dana iz svoje kočarice bacio mrežu upravo na toj lokaciji.

Raspadnuto truplo

Prva je procjena govorila kako je riječ o mlađoj ženskoj osobi visine 1,50 do 1,60 metara, a uočena poodmakla faza raspadanja tijela kasnije je pokazala da je tijelo u moru bilo 18 dana.

Mlada je backpackerica posljednji put viđena oko 3,30 sati u noći s 17. na 18. rujna 2008. godine u tadašnjem noćnom klubu ”Fuego” na Pilama, nakon čega joj se gubi svaki trag.

Nestanak je pobudio veliku pozornost medija, kako u Hrvatskoj tako i u dalekoj Australiji, odakle su stigle novinarske ekipe i boravile u Dubrovniku svo vrijeme trajanja potrage tijekom koje je PU dubrovačko-neretvanska intenzivno surađivala s INTERPOL-om koji im je dostavio izvješća iz Rusije, Australije i Poljske, zemalja odakle su dolazili prijatelji nestale Australke.

O širini pokrenute potrage govori i podatak da su obavijesni razgovori obavljeni s više od 340 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 22:35