StoryEditorOCM

Mladić (23) spolno zlostavljao nećake (9), djeca sve priznala obitelji; Dobio 4,5 godine zatvora

Piše VIJESTI SD
13. svibnja 2024. - 20:41

Mladić (23) sa šireg zagrebačkog područja proglašen je krivim i osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog spolnog zlostavljanja dvojice malodobnih nećaka.

Prema presudi, on je spolno zlostavljao i iskorištavao nećake još od 2016. godine. Tad je imao samo 16 godina, a njegov stariji nećak devet. Mlađeg nećaka je zlostavljao od 2020. godine, kad je zlostavljač imao 20, a žrtva devet godina.

Činio je to u više navrata, na različitim lokacijama – u obiteljskim kućama i na moru. Počinio je kaznena djela spolnog zlostavljanja djeteta, i to tri teška kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, isto teško kazneno djelo u pokušaju te kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta, javlja Danica.hr.

Osam mjeseci istražnog

Uhićen je tek u kolovozu 2022. godine, nakon što su se bratići povjerili obitelji. U istražnom zatvoru proveo je osam mjeseci, pa će mu se to odbiti od zatvorske kazne.

U presudi su izneseni detalji kaznenih djela koji opisuju što su sve malodobni dječaci morali činiti i trpjeti. Zlostavljač je u svojoj obrani naveo da priznaje počinjenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, žao mu je i kaje se zbog učinjenog.

“Kao olakotno na strani optuženog sud je cijenio njegov prijašnji život, odnosno da je i sam kao dijete seksualno zlostavljan od nepoznatog počinitelja.

Bio je izrugivan, ponižavan i odbačen od vršnjaka i bez podrške obitelji u prepoznavanju njegovih psihičkih poteškoća, što je rezultiralo izostankom odgovarajuće pomoći”, naglasio je sudac u presudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 16:24