StoryEditorOCM
Hrvatska‘nema toga u ustavu‘

Milanović objasnio zašto nije došao na konstituirajuću sjednicu Sabora: ‘Plenković samo neka prijeti. Plakao je...‘

Piše VIJESTI SD
18. svibnja 2024. - 14:56

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je danas u Dugoj Resi na proslavi 33. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi".

Kako piše Dnevnik.hr, Milanović je kazao je da nije došao u Sabor na konstituirajuću sjednicu jer misli da to nije potrebno i da predsjedniku tamo nije mjesto.

"Ne mogu biti predsjednik 100 godina", dodao je i kazao da o dolasku ništa ne piše u Ustavu.

Upitan o kampanji, rekao je da bi isto napravio opet i dodao da Vlada nije nova, nego stara.

"Nisam oporba. Ono što sam napravio u kampanji, napravio bih opet. Ustav to ne priječi. To što je jedna grupa koja je politički pristrana, to je jedna stvar, a ako Ustav nešto ne brani, to je dopušteno. Nikakav duh Ustava ne treba dok postoji slovo Ustava", kazao je.

"Sve je to isto, a Plenković samo neka prijeti. Plakao je nekoliko tjedana zašto mu nitko nije čestitao", rekao je Milanović.

"Ovo je bio referendum o premijeru. Birači Domovinskog pokreta sigurno nisu glasali za Plenkovića, kao ni Mosta, SDP-a ... On je što se tiče većine hrvatskih birača dobio šup kartu", rekao je Milanović i poručio da će se o Turudiću još govoriti.

"Plenković je i dalje premijer jer je takva kombinacija napravljena, takav je izborni sustav", dodao je i podsjetio kako rezultati izbora pokazuju da je "više od 60 posto birača željelo da Plenković ode, a zasad nije otišao".

Što se tiče Vlade, ponovio je da je riječ o staroj Vladi i da od nje ništa ne očekuje: "Plenković konstantno krši Ustav, opstruira sazivanje sjednica Vijećana nacionalnu sigurnost. Zašto se ta institucija koja se naziva Ustavni sud ne oglasi i kaže da premijer krši Ustav?"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 11:00