Hrvatska'nama je dosta škoda'

Milanović o nesreći predsjedničinog autobusa: 'Neobazrivo i ružno, nema opravdanja. Natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. To je štićena horda'

Piše PSD

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u sklopu kampanje posjetio je danas Krapinu, gdje je među ostalim, komentirao i manju prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao autobus koji tijekom kampanje koristi kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. Autobus je zakačio osobni automobil i nije se zaustavio.

Autobus Kolinde Grabar-Kitarović zakačio auto na cesti, vozačica je ogorčena: Najviše su stradala stražnja vrata gdje je sjedilo dijete, a oni nisu ni stali da vide što se dogodilo!

Stožer Kolinde Grabar-Kitarović izrazio žaljenje zbog nesreće: 'Ništa se nije čulo ni osjetilo...'​

- Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda. Predsjednica je sjedila s 30 HDZ-ovaca u autobusu koji je širi od prosječne zagorske ceste - kazao je Milanović, prenosi N1.

Komentirao je i činjenicu da se nitko iz kolone nije zasutavio na mjestu nesreće. Prema izjavi glasnogovornika HDZ-a, Zoltana Kaboka, riječ je o procedurii i da je sve učinjeno po pravilima.

Milanović tvrdi da za to nema opravdanja.

- Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol' HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije... I zato mi idemo po onoj staroj maksimi od Darka Rundeka iz pjesme 'Duhovi' o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko balcer bečki... Škoda je dosta. Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom - kaže Milanović.

 

#ZORAN MILANOVIć# KOLINDA GRABAR- KITAROVIć