HrvatskaSve je rekla

Majka prvašića na facebooku napala Vladu RH: Moje dijete se povija pod školskom torbom od 6,5 kg, a vas nije briga!

Piše PSD

Nova školska godina tek je počela, a već su se javile neke 'stare boljke'. Nezadovoljni roditelji već su progovorili na društvenim mrežama o lošim uvjetima koji vladaju u školama, nejasnim planovima i programima i zastrajelome gradivu, ali rješenje nisu dočekali.

O jednome od najčešćih prigovora progovorila je na facebooku i ljutita majka malenoga prvašića. Njen je mališ, naime, u školu krenuo s torbom punom knjiga koja ukupno teži preko 6 kg. Mama, imena Mirna Mikoč, oprala je Vladu Republike Hrvatske oštrim statusom koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

"Poštovani, danas je moje dijete, teško 33,5 kg krenulo povijeno pod torbom težine 6,5 kg u peti razred.
Pretpostavimo li da je prosječna težina članica/člana vlade 90kg i da svaki dan na posao i s posla na leđima nosite ruksake od 18kg, kakva bi to utjecaja imalo na vaše zdravlje i radni optimizam? Biste li zadovoljno pili kavu na sjednici vlade ili donijeli Odluku o hitnom rasterećenju prepoštovanih vam leđa, Zaključak o primjeni mjera spašavanja članova od skolioze?
Znam da bi vam školska torba mog djeteta postala bitna da sam mu na ruksak nalijepila slovo U ili petokraku, no uvjeravam vas da je težina školske torbe učenika u Hrvatskoj puno, puno bitnija. Pretpostavljam da vam u ovom trenutku odgovara djeci pokazati da vam NIJE stalo i da se nauče biti pognuta ali ja želim svoje dijete naučiti da uspravno kroči ovom zemljom.
Vi ste samo i ove školske godine jasno dali do znanja: djeco, nas – Vladu RH zaista nije briga za vas!
Bravo", napisala je ljutita majka.

#PRVAšIć#šKOLSKA GODINA