Hrvatskaviralni hit

Konačno su uređeni registri birača: Ministarstvo uprave je na svoj način objavilo i senzacionalnu promjenu

Piše R. R.
5. prosinac 2019. - 22:06
rgx time: 3.6954879760742E-5

Taman kada se pomisli da smo sve vidjeli i ćuli, da nas ništa ne može iznenaditi u Lijepoj našoj, nešto što objave naše institucije postane viralni hit. Eto Ministarstvo uprave je na svojim stranicama objavile vijest u sklopu objave registra birača i to prilično senzacionalno da "Umrle osobe više neće moći glasovati".

Podsjeća li Vas ovo na onaj stari vic kada je čovjek stigao na izborno mjesto i nakon glasovanja zamolio sjedalicu da sačeka oca.

- Znate on je umro prije deset godina, ali vidim da svake izbore glasuje pa da ga malo vidim i popričamo.

Crni humor, ali ...

U Lijepoj našoj zbog nesređenih registara svašta se događalo i dvostrukog glasovanja "jednom u mjestu boravka, a drugi put mjestu rođenja u dijaspori", ali ovo je ipak nadmašilo sve. Naime ovo se objavom ozbiljno dovodi u sumnju da se u prethodnih 29 godina demokracije događale i situacije da su pokojni uspijevali zaokružiti svog kandidata na listiću. A to je već ozbiljna stvar.

Sada su se izgledali riješili registri birača pa je "umrlima" oduzeto pravo glasovanja, neće imati tu "privilegiju". Ostaje nepoznanica samo kako se sve ovo uspjelo riješiti. Bit će da se u nadležne urede morala dostaviti smrtovnica, ne starija od šest mjeseci, ili su se pokojnici morali osobno pojaviti i odjaviti iz registra birača.

U svakom slučaju, barem će počivati u miru, da ne izlaze samo taj jedan dan kako bi obavljali "građansku dužnost".

#GLASOVANJE#UMRLI