StoryEditorOCM
HrvatskaKARTA KANTA

Eda Vujević: Nasilje nad ženama se nastavlja, a nadbiskupa Uzinića brine sudbina huligana. Bojsi nikad neće biti girlsi!

Piše Eda Vujević
21. kolovoza 2023. - 19:09
Ni nadbiskup riječki Mate Uzinić nije osjetio potrebu pred licem Gospe stati uz prebijene, ubijene i silovane ženeBoŽo RadiĆ/Cropix

Hrvatska javnost potresena je brutalnim ubojstvom u susjednoj državi, koje je počinio jedan okorjeli diler koji je, između ostaloga, prije devet godina i u Hrvatsku uvezao više od 800 kilograma marihuane.

Sad je ubio suprugu i zločin uživo prenosio na Instagramu, a nakon toga ubio još dvije osobe te počinio samoubojstvo. Suosjećanje spram nesretne žene izrazili su mnogi, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj i čitavoj regiji. Mnoge od nas taj je događaj podsjetio i na našu crnu svakodnevicu.

Prošle godine, prema službenim statistikama, nastavljena je radikalizacija i brutalizacija obiteljskog nasilja, usmjerena u prvom redu protiv žena. Broj kaznenih djela se u posljednjih sedam godina utrostručio, lani je 13 žena u Hrvatskoj ubijeno, a 12 ih je ubijeno od bliskih osoba u obitelji, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 09:54