HrvatskaIZBOR TOP TEMA

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

Piše Joomla\CMS\User\User
naslovna3

BORIS ERCEGOVIĆ PRIJAVLJEN ZA ŠVERC MUNICIJE U ZEMUNIKU: Mojem je streljivu rok istekao 1993.

Šesta osoba koju je policija prijavila u aferi “Municija” je Boris Ercegović, vlasnik i direktor splitske tvrtke “Aservo”, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, a njegova je i trgovina oružja “Magnum”. Inače, optužena ekipa je sudjelovala na natjecanju "Steel challenge", gađanju meta "shot gunom", a većina njih aktivni su lovci, pa javnost već spekulira da su organizirali lov na divlje životinje iz helikoptera.

SLUČAJ JOSIPA ĆELIĆA ISTRAŽUJE I SOA Iza objave snimke prebrze vožnje ne stoji plemeniti 'zviždač', nego je to osobna odmazda kolega

Dragan Števanja, osumnjičen da je medijima dostavio snimku divlje vožnje zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića, sindikalni je povjerenik u Nacionalnom sindikatu policije koji vodi Nikola Kajkić, a kojeg je Ćelić udaljio iz službe zbog lažiranja dokumenata u istrazi zločina u Vukovaru. Je li Čelić prebrzom vožnjom zapravo naletio Kajkiću na volej?

UKRADENIM PODMIRIO DUGOVE? Vrlički bankar gradio hotel na Jahorini

U iskazu Državnom odvjetništvu Srđan Djaković je kazao kako je u financijske probleme upao nakon što mu je preminuo partner u investiciji u susjednoj državi.

PLENKOVIĆEVA 'RUDARSKA TAKTIKA' Plan za štrajkaše: pasivizirati, izolirati, podijeliti, zaustaviti

- Neki kolege se prestraše i na kraju se stvori strah da će ostati i bez onog što imaju. Mi ih ne osuđujemo. No, sretni smo što i dalje imamo ogromnu potporu – kazao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata u srednjim školama.

PRIJEVOZNICI PRIJETE KAOSOM NA CESTAMA: Zaustavit ćemo autobuse!

- Od 1. lipnja neki autobusi jednostavno neće voziti, a to znači da mnogi učenici neće imati kako doći do škole, da mnogi pacijenti neće moći otići u bolnicu te da mnogi radnici neće stići na posao. Izgleda da nema drugog načina da upozorimo na rub propasti pred koji smo dovedeni – kaže Hrvoje Meštrović, član HUP-ove Udruge prometa, čije članice zapošljavaju oko 6000 vozača i dnevno prevoze više od 200 tisuća putnika.

HAJDUK U MAKSIMIRU Buriću, nema bunkera!

Burić s tri stopera betonira obranu - ‘bijeli’ će bez Juranovića, Bradarića i Jaira zaigrati 3-5-2. Dvojba je tko će to uz ofenzivnijeg Caktaša zabrinuti ‘modre’? Je li to ‘šibenska napast’ Jakoliš ili ‘afrički uragan’ Eduok?

NAJBOLJA NOGOMETAŠICA IMOTSKE KRAJINE Najdraže mi je kad viču: "Čuvaj Saru!"

Kad ona igra, protivnički navijači viču s tribina: "Vadi malu vanka, satrat će nas!" Sara Ljubičić iz Runovioća ima 12 godina i kaže: "U početku dečki nisu bili sretni što igram s njima, ali kada sam počela odlučivati utakmice, neće da igraju bez mene. Igram lijevog bočnog u napadu i do sada sam dala puno golova, ne pamtim ih sve..."

NEOBIČNO HVARSKO SELO Malo Brusje dalo pet akademika

Pet članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dolazi iz Brusja, a kad je već tako, a je, onda nije čudno da se i obični smrtnici iz Brusja, poput Nikole Miličića koji je metalac po struci, dadu u pisanje rječnika koji je na ponos njegova malog mjesta.