StoryEditorOCM
Crna kronikaprivođenje u osijeku

Velika policijska akcija: uhićen vlasnik tvrtke Drava International u kojoj je lani planula plastika

Piše Nikola Patković/JL
17. siječnja 2024. - 10:35

U tijeku je policijska akcija privođenja Zvonka Bedea, vlasnika osječke tvrtke Drava International u kojoj je u listopadu prošle godine izbio veliki požar otpadne plastike, koji je izazvao svojevrsnu ekološku katastrofu na području grada Osijeka. Ovu informaciju potvrdio je za Jutarnji list Bedeov odvjetnik, Mate Matić.

- Mogu vam samo potvrditi da je u tijeku privođenje mog branjenika, a kolegica Dubravka Krklec i ja, koji ga branimo, na putu smo za Osijek i zasad nemamo konkretnih informacija o razlozima ove akcije - rekao je Matić.

Podsjetimo, zbog požara u Dravi International kaznenu prijavu podnijeli su osječko-baranjska županija te općine Antunovac i Ernestinovo koje se nalaze na potezu nad kojim se nadvijao gusti crni dim s požarišta tvornice.

Kaznena prijava podnesena je protiv nepoznatih počinitelja, a paralelno s tim, osječko državno odvjetništvo provodilo je izvide vezane uz ovaj incident. Državni inspektorat RH također je provodio svoju istragu vezanu uz uzorke požara koji do danas nisu prezentirani javnosti.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 01:32