Crna kronikacure novi detalji

U velikoj policijskoj akciji u Zagrebu uhićen i pripadnik zloglasne skupine, odmetnuti bivši policajac; Doznajemo za što se tereti uhićene

Piše Dušan Miljuš / JL
vule

Diljem Hrvatske u tijeku je opsežna policijska akcija u kojoj je, prema prvim informacijama, uhićeno više osoba iz kriminalnog miljea. U policiji ne otkrivaju detalje akcije. Više osoba privedeno je u PNUSKOK na Oranicama upravo je u tijeku njihovo ispitivanje.

Kako doznaje Jutarnji list, među uhićenima je i Đorđe Vuletić Đoko, pripadnik tzv. knežijske skupine kojem se sudilo u sklopu tzv. zločinačke organizacije.

Vuletića su zaskočili pripadnici inteventne policije, a osim njega, jedan od uhićenih na Malešnici izbacivao drogu iz automobila ali ga je policija uspjela uhititi. Spektakularno uhićenje interventne policije muškarca kojeg su izvukli iz BMW-a bilo je zapravo sprečavanje pokušaja njegovog bijega, ali je završio neuspješno.

Osim u Zagrebu, dvojica pripadnika krim miljea uhićena su na Rabu, a akcija traje u još nekim dijelovima RH.

Osim Vuletića, ostali uhićeni dosad su relativno mirno i neometano obavljali svoje poslove i nisu nikad došli pod udar zakona, čak i desetljećima, ali sada se navodno ovu skupinu osim sumnji u nezakonite poslove s drogom, dovodi i u vezu sa nizom paljevina automobila po Zagrebu, a među ostalima i čelnicima GNK Dinamo.

Đorđe Vuletić zvani Đoko je do 1993. bio je policajac u PU zagrebačkoj, a godinu dana nakon policijske karijere uhićen je zbog iznude.

Krajem devedesetih bio je jedan od optuženika u propalom procesu protiv tzv. zločinačke organizacije, gdje ga se teretilo za iznudu nad Tiborom Trstenjakom, za što je na kraju pravomoćno oslobođen.

U svibnju 2010. godine ponovno je bio uhićen i optužen za nasilničko ponašanje jer je u lokalu Stara Knežija, gdje često izlazi, napadao  goste. Priveden je zajedno s četvoricom prijatelja jer je na terasi kafića 'Knežija' doslovno postrojio, a zatim vrijeđao, tukao i ponižavao šestero gostiju koji su nakon posla tu došli na kavu. Za ovo djelo je osuđen na 50 dana dobrotvornoga rada.

Vuletić je zajedno s Darko Dakićem bio osumnjičen za napad na novinara Jutarnjeg Dušana Miljuša, no Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) je tijekom 2011. nakon šestomjesečne istrage zbog nedostatka dokaza odustalo od kaznenog progona.

Prije tri godine Đorđe Vuletić je uhićen zajedno sa Tomislavom Sabljom zbog sumnji da su iz Ulice braće Cvijić na Knežiji ukrali auto vrijedan 3000 eura.