Crna kronikana području istre

U tijeku velika akcija policije i USKOK-a: za sada uhićeno pet osoba, 'cure' neslužbene informacije o tome što su skrivili

Piše Hina, PSD
10. prosinac 2019. - 13:38
rgx time: 4.4107437133789E-5

Više osoba uhićeno je u utorak na području Buja u velikoj akciji, odnosno u sklopu kriminalističkog istraživanja koje istarska policija provodi u koordinaciji s Uskokovim odsjekom u Rijeci.

Iz istarske policije zasad ne iznose pojedinosti vezano za ovu istragu, no doznaje se da su osobe uhićene na području Buja te da ih se dovodi u vezu s utajom poreza.

Prema neslužbenim informacijama, do sada je uhićeno pet osoba i to tri osobe na području Buja te po jedna na području Poreča i Zagreba.

Doznaje se kako se planira uhićenje još jedne osobe.

Kako piše Glas Istre, riječki Uskok i istarska policija u utorak su u Bujama pretresli nekoliko objekata, od obiteljskih kuća do ureda poduzeća PD Auto Marketing.

Istražitelji su cijelo jutro bili prilično zauzeti pregledima - naime, prvo su posjetili kuću u kojoj živi D. D. koji je ujedno jedan od agenata u auto kući, dok su se nešto kasnije preselili u auto kuću gdje su nastavili s istraživanjem.

Policija je po Bujama kružila u neoznačenim policijskim vozilima tako da je vijest o uhićenjima iznenadila građane. Auto kuću, naime, vodi K. M., koja je ranije bila u ljubavnoj vezi s D. D., a od kad je ona preuzela vođenje auto kuće, njezin bivši dečko radi kod nje kao agent prodaje.

Za sad je Glas Istre iz policije dobio potvrdu da su u tijeku uhićenja više osoba na području Buja u sklopu kriminalističkog istraživanja koje PU istarska provodi u koordinaciji s USKOK-om, Odsjekom u Rijeci, potvrdili su im iz PU istarske.

#UHIćENJA# USKOK# UTAJA POREZA#POLICIJSKA AKCIJA