Crna kronikaTrogirski sud presudio

Šurjak nepravomoćno oslobođen optužbe za smrt kupača

Piše Joomla\CMS\User\User

Ivica Šurjak nije kriv za nesreću

 Na Općinskom sudu u Trogiru jučer je sportski direktor Hajduka Ivica Šurjak nepravomoćno oslobođen optužbe da je u srpnju 1999. godine kod Čiova izazvao pomorsku nesreću iz nehata kad je svojim gliserom usmrtio kupača Miroslava Didaka (29) iz Travnika.

Sutkinja je ocijenila da Šurjak nije kriv za nesreću jer je Didak plivao predaleko od obale (nesreća se dogodila na 300 do 400 metara od kopna, a Didak nije smio plivati na udaljenosti daljoj od 100 metara).

Optužnim prijedlogom Šurjaka se teretilo da je vozio neprimjerenom brzinom i da nije vodio računa o stanju mora i blizini kupača, ali je tijekom suđenja i nakon izjave svjedoka utvrđeno da Šurjak nije glisirao nego da je vozio normalnom brzinom.  Kupača nije mogao vidjeti zbog jakih valova.

Didak je dan nakon nesreće preminuo u splitskoj bolnici od višestrukih teških ozljeda (otok pluća i akutna upala oba plućna krila).

Šurjak je nakon nesreće odmah prodao svoj gliser da ga ne podsjeća na ovu tragediju, a gorak ukus je kod njega ostao i nakon ove oslobađajuće presude.

- Neizbrisiv trag zbog ove tragedije pratit će me cijeli život. Novčano sam pomagao i pomagat ću i dalje ako to bude potrebno rodbini pokojnika. Drago mi je da ovaj slučaj nije otišao u zastaru nego da se sve riješilo na sudu. Za ovu nesreću zaista nisam kriv i učinio sam sve da do nje ne dođe. Skočio sam s prijateljem odamh u more i izvadio nesretnog plivača, te ga gliserom prebacio do kopna - rekao nam je Šurjak nakon oslobađajuće presude.

 (JL)

#IVICAšURJAK