Crna kronikajedan pokušao pobjeći

Policija objavila kako je 'sredila' uigranu rusku pljačkašku bandu: Našli smo svo ukradeno zlato, vrijedno je čak 1,6 milijuna kuna!

Piše Katarina Marić Banje

Inspektori Prve policijske postaje u Splitu ne samo što su uhitili pljačkaše i našli 7 kilograma zlata vrijednog 1,6 milijuna kuna ukradenog iz radnje u centru Splita, već su na dobrom putu da razriješe kaznena djela počinjena u susjednim županijama.

Dvojica 42-godišnjih ruskih državljana došla su u Hrvatsku prvi put prije dva mjeseca te su s povremenim odlascima od tada na našem području.

Dramatično uhićenje u Podstrani: policija uz sredstva prisile privela Ruse koji su opelješili splitsku zlatarnicu, jedan pokušao bijeg skokom kroz prozor; Mještani pričaju: Pitanje je tko im je jatak odavde...

Splitska policija riješila veliku pljačku zlatarnice u centru grada, a pronađeno je i ukradeno zlato! Trojica osumnjičenih su državljani Rusije​

Na konferenciji za medije u PU splitsko-dalmatinskoj u srijedu o uhićenju su govorili Hrvoje Boban, načelnik splitske Prve postaje i Ivan Bradarić, njegov pomoćnik za kriminalističku policiju

- Uhićeni su u utorak navečer, jedan je pokušao pobjeći, morali smo za obojicu upotrijebiti tjelesnu snagu, pepper sprej i lisičine. Pronašli smo sve pokradeno zlato i obavijestili smo vlasnika zlatarnice. Kriminalističko istraživanje je u tijeku - kazao je načelnik Boban.

Još uvijek se traga za trećim počiniteljem za kojeg se policija ne želi izjasniti je li stranac ili domaći..

- Poznat nam je njegov identitet i intenzivno tragamo za njim. Prema dosadašnjim spoznajama, tijekom perioda od kada dolaze u hrvatsku su počinili kaznena djela i u susjednim županijama - izjasnio se pomoćnik Bradarić.

Obojica uhićenih Rusa bit će tijekom dana privedeni pritvorskom nadzorniku.